Начало - Статии и новини - Новини - ANDRé е Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino 2020
Новини
   

ANDRé е Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino 2020

14 ноември 2020

Ресторант ANDRé, създаден от талантливия шеф-готвач Андре Токев, е ресторантът на годината в конкурса на списание Бакхус за 2020 г. Наградата за авторска кухня получава Niko'las 0/360 с шеф-готвач Цветомир Николов. А отличието за винена листа, което се връчва от DiVino, е за ресторант The Sea Terrace във Варна.

Конкурсът Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino 2020 се провежда за 19-и път. През тази година, пълна с много предизвикателства за ресторантьорския бизнес, той добави и две нови категории - Устойчив ресторант и Екзотична кухня. По традиция читателите също правят своя избор, като беше включена още една категория за гласуване - Балканска кухня.

Отличието за Вкусно място тази година получава ресторант 33 Гастронавта, а в новите категории изборът на журито е Бистро Sage за устойчивост и японският ресторант Hamachi-ni за екзотична кухня. Може да видите пълния списък с номинациите в края на новината.
Ресторантите, участвали в конкурса Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino, преминаха предварителна селекция от журито на конкурса за 2020 г., започнала още в края на 2019 г. и продължила в началото на 2020, а след това бяха оценявани през есента на тази година.

Журито на конкурса по традиция включва професионалисти от винения и ресторантьорския бизнес, кулинарни журналисти и гурме ценители с опит. Всеки ресторант във финалната селекция беше оценен през специално разработена анкета с 20 критерия и някои допълнителни показатели спрямо категориите.

За читателите ресторант на годината е Аhora на Севда Димитрова, а в Балканска кухня - гръцкият Mykonos. Те гласуваха онлайн през сайта на Бакхус.
Наградите на победителите ще бъдат връчени на церемония на 9 декември. В отговор на предизвикателствата на 2020 година и тя ще бъде различна - специално организирана вечеря, приготвена от самите ресторанти победители. Тя ще бъде излъчена онлайн на живо. Очаквайте подробности за нея на сайта bacchus.bg.

Победители и номинирани по категории:

Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino 2020
ANDRé - победител
Niko'las 0/360
Ahora
Cosmos
Chefs

Авторска кухня:
Niko'las 0/360 - победител
Soul Kitchen
Cinecitta Osteria Italiana
Cosmos
Koto
ANDRé

Винена листа и напитки, връчвани от DiVino:
The Sea terrace (Варна) - победител
Cosmos
Hamachi-ni
Soul kitchen
Koto

Вкусно място:
33 гастронавта - победител
Manzo
Ракия бар ракета
Паваж (Пловдив)
Osteria Rosmarino (Пловдив)

Устойчив ресторант:
Бистро Sage - победител
Checkpoint Charly
La Capannina
L'etranger
Клуб на архитекта
Egur, Egur

Екзотична кухня:
Hamachi-ni - победител
ANnette
Gurkha

Категории на читателите:
Ресторант на читателите
Ahora - победител, избран след гласуване сред всички номинирани ресторанти

Балканска кухня:
Mykonos - победител, избран след гласуване с още номинирани
Котилото
Кафана Стефанович
Turquoise
Конак
Gustoza
Банкович

Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & San Pellegrino е единственият подобен конкурс в България, който от 19 години избира най-добрите ресторанти в различни категории и помага за развитието на този бизнес и гурме културата в страната.