Начало - Статии и новини - Новини - Анджелина Джоли и Брад Пит пускат второ розе от Château Miraval
Новини
   

Анджелина Джоли и Брад Пит пускат второ розе от Château Miraval

06 февруари 2019

Анджелина Джоли и Брад Пит пускат второ розе от Château Miraval

Въпреки че се разделиха, Анджелина Джоли и Брад Пит подготвят пускането на пазара на второ розе от имението Château Miraval.

Премиерата ще бъде на 5 март, а виното ще носи името Studio by Miraval. Второто розе на емблематичната до неотдавна двойка, е купаж от гренаш, рол, сензо и тибурен.

Джоли и Пит купиха Château Miraval в Прованс и малко след това сключиха дългосрочен договор за управление на винопроизводството в имението с една от най-известните винарски фамилии Перен.

Името на новото розе Studio е свързано с музикалната история на Château Miraval. През 1970 г. известният френски музикант и композитор Жак Лусие купува Миравал. Освен че рекултивира съществуващите лозя и се заема с биологично земеделие, той създава в имението и звукозаписно студио Le Studio de Miraval. Pink Floyd го правят известно - голяма част от The Wall (Стената) е записана там през 1979. Оттам минават от Стинг през AC/DC, Rammstein, The Cure, Yes до Sade, Wham! и Cranberries. Дори Muse записват първите си неща в Le Studio de Miraval.

Мнозина очакваха, че след развода им, Анджелина Джоли и Брад Пит ще продадат Château Miraval. Това обаче не се случи. Близък до двамата заяви, че Брад Пит усилено е работил по миналогодишната реколта, и че той и Джоли гледат на лозята като на инвестиция за шестте си деца. Имението е създадено пред ХVІІ век и се простира на площ от 600 ха.