Начало - Статии и новини - Новини - Анджелина Джоли и Брад Пит ще произвеждат шампанско розе
Новини
   

Анджелина Джоли и Брад Пит ще произвеждат шампанско розе

27 януари 2020

Анджелина Джоли и Брад Пит ще произвеждат шампанско розе

По всичко изглежда, че разводът не пречи на бизнеса на бившата холивудска двойка. Анджелина Джоли и Брад Пит се впускат в производство на шампанско розе. Имението Miraval в Прованс, собственост на двамата актьори заедно с местната винаро-лозарска фамилия Перен, влиза в съдружие с производителя на шампанско Pierre Peters, за да основат марка за производство на розе.

Това е единствената шампанска къща, където се произвежда единствено розе, обясни Родолф Петерс, ръководител на имението. В началото ще бъдат произведени само 10 000 бутилки, като с увеличаването на количествата няма да се надвишават 25 000 бутилки.

Идеята зад новата инициатива е да се постигне възможно най-високо качество благодарение на опита на фамилията Перен и имението Miraval, специализирани в производството на розе. От друга страна ще се добави опита на Pierre Peters при шампанските вина.

Това е фамилен проект между Анджелина Джоли, Брад Пит и техните деца, заедно с познаващите се отдавна лозаро-винарски фамилии Перен и Петерс, посочи говорителка на имението Miraval. Тя уточни, че по проекта се работи от 3-4 години, но засега не се знае кога ще бъде пуснато новото вино.

Анджелина Джоли и Брад Пит купиха през 2008 имението Miraval с площ 500 ха, от които 50 ха лозя, за 40 милиона евро.