Начало - Статии и новини - Новини - Асоциацията Primum Familiae Vini обяви награда за семейни компании
Новини
   

Асоциацията Primum Familiae Vini обяви награда за семейни компании

24 юни 2020

Асоциацията Primum Familiae Vini обяви награда за семейни компании

Асоциацията Primum Familiae Vini (PFV), която обединява някои от най-старите фамилни изби, създаде фонд на стойност 100 хиляди евро за финансиране на семеен бизнес. От програмата може да се възползват семейни компании, които демонстрират високи постижения в устойчивото развитие, иновациите, майсторството и успешното предаване на отговорност и ангажираност от поколение на поколение.

Фамилните компании трябва да олицетворяват най-добрите ценности на социалната отговорност и на по-доброто човешко лице на свободното предприемачество във време, когато глобализацията и доста потискащата еднаквост стават все по-разпространени, споделят Марк Перен и Пол Симингтън от ръководството на PFV. Обявявайки наградата във време на международна криза заради Covid-19 ние наблягаме на дългосрочното мислене на семейните компании и на присъщия ни оптимизъм за бъдещето.

Кандидатстването за The PFV Prize 2020 започва на 1 юли, на сайта на Primum Familiae Vini. Победителят ще бъде обявен на през март 2021 г.

Асоциацията Primum Familiae Vini, създадена през 1992 от бургундеца Робер Друен и испанеца Мигел Торес, е слабо позната на широката публика и дори на винените любители. Това е един вид братство, което обединява някои от най-старите фамилни изби. Членовето на този клуб са ограничени до 12 и в него има 6 френски, 2 италиански, 2 испански и по един германски и португалски производители. Имената им са наистина впечатляващи: Joseph Drouhin, Baron Philippe de Rothschild, Famille Perrin, Pol Roge и Famille Hugel във Франция, Marchesi Antinori и Tenuta San Guido в Италия, Egon Müller Scharzhof в Германия, Symington Family Estates в Португалия, Familia Torres и Vega Sicilia в Испания.

Амбицията на всички тези производители е да споделят вековните си умения и традиции в търсене на съвършенство, да обменят опит в областта на търговията с вино, да изпреварват тенденциите и преди всичко, да отстояват независимостта си. Напоследък все по-важен акцент в дейността им става опазването на земята и природата и всички практики свързани с устойчивото земеделие и виноделие.