Начало - Статии и новини - Новини - Австрийският пример: как може да се помогне на винопроизводителите в условията на пандемия?
Новини
   

Австрийският пример: как може да се помогне на винопроизводителите в условията на пандемия?

15 май 2020

Австрийският пример: как може да се помогне на винопроизводителите в условията на пандемия?

От години Австрия, със своя Борд за винен маркетинг (AWMB), е пример за много държави с повече или по-малко развито винопроизводство. Австрия е страната променила най-радикално винарския си сектор към по-добро през последните 25 години, а съвременният ѝ облик като винопроизводител се дължи на изключително добра маркетингова стратегия. Пореден пример за адекватни действия е сегашната криза, породена от мерките срещу заразата с коронавирус.

За да подпомогне австрийските производители, AWMB направи задълбочено проучване на ситуацията в условията на пандемията на основните пазари за износ на австрийско вино. Освен че прави общ преглед, изследването дава информация за евентуални ограничения за внос на вино, както и за мерки, наложени на търговците. Изследването е проведено в сътрудничество с Advantage Austria, част от Австрийската икономическа камара.

Пълният доклад можете да видите тук.

В самата Австрия бе наложена карантина на 16 март. На магазините беше разрешено да отворят отново на 2 май, но при строги мерки за безопасност. Кафенета, барове и ресторанти отвориха на 15 май, а хотелите ще ги последват в края на месеца.