Начало - Статии и новини - Новини - BUBBLES IN THE SKY излитат за трети път!
Новини
   

BUBBLES IN THE SKY излитат за трети път!

15 март 2024

Първото издание на BUBBLES IN THE SKY премина искрящо и паметно през софийския винен живот през октомври 2022! Второто през 2023 го надмина. То е първото по рода си за България събитие, посветено изцяло на пенливите вина и е създадено с много страст от три дами, които не се нуждаят от представяне във винените кръгове: Ирина Софранова, Кристина Маркова и Яна Петкова.

На 30 март предстои третото издание на BUBBLES IN THE SKY. 

Организатори са все така www.vinoto.com (Avinissma) и Крис Маркова, посветили голяма част от своите дни, а и нощи, на пенливото вино. Те отдавна работят за каузата вината с балончета да бъдат все по-добре разбирани и обичани от публика и професионалисти и вече виждаме резултати.

Обявявани през вековете за любими на кралските особи, пенливите вина са едновременно израз на достолепие и престиж, но също толкова и на неподправеното удоволствие от виното. През последните години те печелят много поддръжници и са неизменна част от ежедневието на градската публика по света.

Домакин на дегустацията отново ще е една от най-свежите и модерни градски локации - Rooftop Pool & Bar на Kitchen59, където ще може да опитате пенливи вина от всяка възможна стилистика: български реколтови и NV пенливи по класическа технология, Pet-Nat-и, премиер и гран крю от Шампан, кремани, италиански от Франчакорта, испански кави, пенливи от Европа по класическа технология - Австрия, Португалия, Хърватия и просеко в най-добрата му светлина.

Ще имате шанса първи да опитате вината на нови участници на винения пазар: вносители, търговци, производители.

Тази година изложението ще бъде предшествано от Bubbly Week: специална седмица за популяризиране на събитието, по време на която партньорски заведения ще разливат пенливи вина на чаша.

На тeзи линкове може да си припомните лица, настроения и моменти от предишните издания - Bubbles in the Sky Vol. 1 и Bubbles in the Sky Vol. 2

Пенливите вина са истински перли във винената корона и ще e ценно, ако подкрепите усилията на трите дами за тяхното популяризиране.

Bubbles in The Sky Vol. 3:
Дата: 30.03.2024, събота
Продължителност: 13.00 – 19.00 ч.
Място: Rooftop Pool & Bar на Kitchen59 – гр. София, бул. „Цар Борис III“ 59
Вход: 50 лв. / дегустация на 100+ пенливи вина