Начало - Статии и новини - Новини - Бароло & Приятели: 100 Вина от Пиемонт!
Новини
   

Бароло & Приятели: 100 Вина от Пиемонт!

12 май 2022

Виното и неговият необятен свят са способни да ни заведат до всяко кътче на Земята. На 3 юни 2022, петък, ще имаме безпрецедентната възможност да се запознаем отблизо с вината и характера на един от най-аристократичните винени региони в света – Пиемонт.

За първи път в България, а най-вероятно и на Балканите, ще бъдат представени 18 изложителя, 16 от които никога не са се появявали на нашата винена сцена. Повече от 100 вина от цял Пиемонт: Бароло, Барбареско, Барбера, Роеро, Гави ще бъдат на ваше разположение за дегустация. Ще се срещнем не само с познати сортове като небиоло, долчето и арнеис, но и с местни екзотики като ербалуче и може би най-редкия сорт на света: мистериозен червен, известен с около 45 синонима, от който има само 1 хектар в Пиемонт!

Планирани са и два майсторски класа за по-задълбочено разбиране на региона, насочени към ценители и към професионалисти с предварителна покана. Всичко това – в рамките на почти цял ден в Гранд Хотел София.

Piemonte на италиански означава в подножието на планината и регионът се намира точно там: в основата на Алпите в Северозападна Италия. Пиемонт има повече висококачествени вина от всеки друг италиански регион и няма да преувеличим, ако кажем, че той е най-престижният винен регион в Италия. Вината от Бароло и Барбареско се считат за световна винена аристокрация и е време и българският пазар да се докосне до тях.

Avinissima Wine & Food Consulting, заедно с големия фен на Пиемонт Кристина Маркова и с винения консултант Мишел Ша, а също и с подкрепата на Consorzio I Vini del Piemonte и посолството на Италия в България, организират забележително събитие и Ви канят да опитате над 100 вина от Пиемонт в София!

Място: Гранд Хотел София
Дата: 03 юни 2022, петък
Час: 13:00 – 20:00 часа
Входhttps://bit.ly/38MhNaT

Следете събитието във Фейсбук за повече информация и детайли за дегустацията на годината!
https://bit.ly/3KGIQSy