Начало - Статии и новини - Новини - Брой 40 на списание DiVino дойде заедно с новата година
Новини
   

Брой 40 на списание DiVino дойде заедно с новата година

04 януари 2021

Брой 40 на списание DiVino дойде заедно с новата година

Ден преди да настъпи новата 2021 година излезе и новият брой 40 на списание DiVino – различен и, надяваме се, интересен. Защо различен? Главната тема е посветена на… архитектурата. Е, на архитектурата на виното, разбира се. Защото виното и модерната архитектура отдавна се радват на взаимна любов.

На страниците на DiVino 40 ще прочетете интервю с арх. Тодор Обрешков, който е създал, заедно с различни свои партньори, няколко от най-добрите и успешни съвременни проекти за изби у нас и е автор, заедно с арх. Пламен Тодоров и арх. Теодора Алексиева от ZoomStudio, и на проекта за новия модерен и красив дом на Винарско имение Драгомир, открит през 2020 г.  

Макар че по целия винен свят през последните години са построени впечатляващи, дори извънземни винарски изби, ние ви представяме авангардната винарска архитектура чрез проекти от последното десетилетие в България, други страни на Балканския полуостров, Румъния, Унгария, Чехия, Словакия, Словения, Хърватия и Кипър – проекти, в които се проявяват най-новите световни архитектурни тенденции и които са свидетелство за впечатляваща широта на мисълта и задълбочено познаване на виното.

КУПЕТЕ НОВИЯ БРОЙ 40 ОТТУК

Какво предстои да се случва в света на виното? Брой 40 на списанието съдържа прогнози за близкото бъдеще на виното, направени от шестима български винени професионалисти със сериозни познания и богат опит, чието мнение уважаваме.  

Може да се задълбочите и в третата част от единственото и свръх интересно изследване на адв. Ивана Мурджева за Вечната дилема на винените райони в България – един поглед към районирането като традиция, стратегия и кризисна мярка.

В DiVino 40 Любомир Бояджиев разказва за възраждането на една от емблематичните винарски компании в страната ни, Домейн Менада, която успява да прави сериозен ръст в тези кризисни времена. А дейността на най-големия световен производител на лозов посадъчен материал, италианския Vivai Cooperativi Rauscedo и работата им с български местни сортове, са представени от Веселина Маринова с помощта на експортния мениджър на компанията, д-р Рафаеле Ниеда.

И още доста занимателни четива ще намерят в броя всички с интерес към виното и другите качествени напитки: Марина Караконова споделя наблюдения си как с времето винените етикети от визитни картички са се превърнали в разказвачи на истории – буквално. На Spirits Selection 2020 в Брюксел Юлия Костадинова разговаря с двама интересни и ерудирани събеседници – съдии на конкурса – за новия свят на джина и ромове, на брендитата и ракиите… Ясен Бориславов разяснява каква е играта на меркаптаните или защо някои вина миришат на гума, а накрая Ясен Захариев говори за философските злоупотреби с виното и винарските гаври с философията, но все пак признава красотата в метафората на Пастьор, че в една бутилка вино е затворена повече философия, отколкото във всички книги на света

Брой 40 на списание DiVino може да купите:

на vintageclub.bg

Обектите на Inmedio в моловете на София, Стара Загора, Бургас, Ямбол, Варна, Габрово, Пловдив, Русе; Relay и One minute
Супермаркети Кауфланд и Фантастико
Книжарници Хеликон
Магазини Casavinо и Orenda
Вино и сирене за приятели
Бензиностанции OMV