Начало - Статии и новини - Новини - Брой 46 на списание DiVino или защо правим класацията Top 50
Новини
   

Брой 46 на списание DiVino или защо правим класацията Top 50

20 септември 2023

Представяме ви един много ценен за нас и, надяваме се, интересен за вас брой на списание DiVino. 

Основната тема е нашата DiVino класация Top 50 на най-добрите български вина и наградите на DiVino за 2022 г. В своето въведението към темата Емил Коралов пише: За всеки, който що-годе следи какво се случва с българското вино, последната класация DiVino.Top 50 без съмнение затвърди впечатлението, че то се развива бурно и в правилна посока, когато говорим за качество на продукта. Изтърканият ни вече слоган не е просто едно пожелателно послание, а неоспорим факт: Българското вино е по-добро от всякога. Но какво от това? Прави ли ни това разпознаваема и уважавана винарска страна? Отговорът е: все още не. Успяват ли мнозинството от хората, които се занимават и най-вече произвеждат вино, да поддържат бизнеса си на такова ниво, че да не живеят в ежедневен страх от евентуален утрешен фалит? Едва ли. Разбра ли българската държава, че ако не да помага, поне не трябва да пречи на винарите? И това е доста съмнително...

И ощеДа си в топ 10 на класацията е нюанс, да си победител е щрих. Да си в топ 50 е истинското признание и се надяваме, че всички български изби, които го получат, ще го оценят по достойнство. Така те ще оценят нашата работа, както ние оценяваме тяхната, дегустирайки вината им и поставяйки им оценки.

Поръчайте брой 46 на списание DiVino!

Извън преинтересните теми за развитието на българското винарство, за класациите и конкурсите с критичен поглед, за това кои и какви са най-добрите български вина, брой 46 на списание DiVino включва увлекателни винени пътешествия: в Мендоса, най-големият винопроизводителен район на Аржентина, както и в Пиемонте - с акцент върху имението Тенута Карета и вината им от най-новото DOCG Алта Ланга. Може да прочетете и интересно интервю с д-р Донато Ланати - един от най-изявените учени енолози в света. Италия присъства в списанието и със статия за голямата традиция, наречена Aperitivo, а също с един разказ за страстните дискусии около произхода на една от италианските кулинарни икони - паста карбонара.
Както винаги в броя предлагаме и резултати от дегустациите на най-добре представилите се български вина (в случая бели и розе), оценени  през последните месеци от екипа на DiVino.

Може да поръчате брой 46 на DiVino онлайн във vintageclub.bg или Casavino.bg

Или потърсете списанието на място в:

Винен бар Wine Generator – София, ул. Рачо Димчев 8
Магазини Casavino
Магазин Вино Оренда
OMV бензиностанции
Обектите на Inmedio и Relay

Приятно четене!