Начало - Статии и новини - Новини - Bubbles in the Sky за Деня на шампанското
Новини
   

Bubbles in the Sky за Деня на шампанското

19 октомври 2022

На 28 октомври е Champagne Day 2022!

Създадено през 2009 година, с годините събитието се налага като световен ден, на който празнуваме любовта си към пенливите вина. За първи път България има шанс да се присъедини със свое събитие, посветено изцяло на пенливите вина – BUBBLES IN THE SKY.

Обявявани през вековете за любими на кралските особи, пенливите вина понякога внушават повече респект във винените ценители, отколкото трябва. За щастие, през последните години по-лекият и разбираем стил на кава, просеко и Pet-Nat печели много поддръжници за пенливата кауза и тези вина вече владеят ежедневието на градската публика по света.

Елате и станете част от първото по рода си изложение за български и вносни пенливи вина! Ще имате възможност да опитате вина от всички вносители на пенливи вина у нас: от топ-шампанско през биодинамични кави от Испания, секси Франчакорта и био-просеко от Италия и екзотики от Португалия до български пет-нати с минимална намеса.

Организатори са Яна Петкова и Ирина Софранова от Avinissima Wine & Food Consulting, заедно с Крис Маркова, които са посветили много време и усилия на пенливото вино. Да го опознават, да му се наслаждават, да пишат за него, да палят любовта към него у другите, а през последните години – дори и да го произвеждат. 

Bubbles in the Sky ще бъде на една от най-свежите и модерни градски локации - Rooftop бара на 
Kitchen 59 в София, където може да се насладите и на прекрасна гледка над покривите на града.

Къде: Rooftop бара на Kitchen 59 в София
Кога: на 28 октомври, петък

 

А на 13 ноември, неделя, в рамките на DiVino.Taste 2022, започваме и завършваме майсторските класове отново с пенливо! Началото е с вълшебната испанска кава, а на финала е ШАМПАН! 
Ето линкове към ПЕНЛИВИТЕ майсторски класове:
Кава и още – чудодейните испански мехурчета
Шампанско всеки ден е празник.