Начало - Статии и новини - Новини - Casavino Selection 2019 Опитай Неопитаното!
Новини
   

Casavino Selection 2019 Опитай Неопитаното!

18 ноември 2019

Casavino Selection 2019 Опитай Неопитаното!

Вероятно вече знаете, че този уикенд - от 22 до 24 ноември в Интер Експо Център предстои най-голямото изложение на българското вино, DiVino.Taste 2019. Но събитията по темата не свършват. 

За втора поредна година Casavino ни канят на специалната си дегустация CASAVINO Selection 2019 Опитай Неопитаното - проект, който обръща прожекторите към непознати вина от добре познати български производители.
Можем да наречем Casavino Selection много неща - проект, каталог, среща на живо, страст, чест и почитание към българските сортове и вина, но преди всичко Casavino Selection е селекция от непознати за публиката, специални вина  от конкретни български винарни, подбрани от екипа на винените магазини. Вина в къси серии до 1000 бутилки, които стоят скрити във винарните и чакат нас, да ги открием и да Ви ги представим.
Тази селекция още веднъж подчертава, че всичко, което виждате по рафтовете в Casavino, е избрано с внимание към детайла и отношение към забележителните български енолози, тероари и сортове.
Интересното и различното на тази дегустация е, че тук имате възможност да се срещнете с енолозите - авторите на вината, които опитвате в чашите си. Неслучайно дегустацията се провежда в клуб Перото - там ще се съберем авторите, които пишат съвременната българска винена история. 
Дори сега да ни се струва объркваща, един ден може да бъде най-вълнуващата приказка...

Цяла година от Casavino са опитвали различни вина в много къси серии, някои от които дори експериментални, за да изберат най-доброто, най-интересното. С Casavino Selection те създават по-специална и емоционална връзка с българското вино, каквато имаме и самите ние.

Селектирани са 20 вина от 12 винарни. Ето кои са те:

Betterhalf Garage Wines
Maryan Winery
Medi Valley
Four Friends Vineyard & Winery
Bratanov Winery / Винарна Братанов
Villa Melnik (Вила Мелник)
Borovitsa Winery
Rumelia
Dragomir Winery Estate
Angel's Estate
Chateau Copsa
KATARZYNA ESTATE

КОГА: 30 ноември, събота, от 12 до 19 часа
КЪДЕ: клуб ПЕРОТО, НДК, София
ВХОД: 20 лева
БИЛЕТИ: в магазините на CASAVINO и на bilet.bg