Начало - Статии и новини - Новини - Четете брой 37 на списание DiVino
Новини
   

Четете брой 37 на списание DiVino

15 януари 2020

Четете брой 37 на списание DiVino

В началото на 2020 и в разгара на зимата се появи един доста интересен брой 37 на списание DiVino. Той ще ви убеди за пореден път, че пенливите вина са едно голямо и специално удоволствие и че е дошло време да пием - и в празник, и в делник - български пенливи вина, защото сред нашите производители вече има признати майстори на искрящата наслада.

От страниците на зимното DiVino може да научите какви ли не интересни истории - най-вече винени, разбира се. Какви например ли?

Може да прочетете очерк за двамата братя близнаци, Свилен и Иван Кисьови, които са енолози на една от най-емблематичните български изби Katarzyna Estate. Яна Петкова увлекателно представя красивото и своенравно лице на унгарското вино - най-вече на Егер и Токай, а благодарение на Ирина Софранова ще направим едно дълго, широко, но и дълбоко и разнообразно пътешествие из Крит - великия гръцки остров на Никос Казандзакис, където се раждат и знаменити вина. В броя ще намерите и един ценен алтернативен  пътепис на Емил Коралов - календар с 12 най-необичайни винени дестинации, по една за всеки месец от годината.

А форумът на българското вино DiVino.Taste 2019 ни даде възможност да направим интервюта със забележителни гости като Константин Баум, най-младият Master of Wine на Германия, Шомбор Гал - съсобственик на световноизвестната унгарски изба Tibor Gal и водещ експерт в маркетинга на унгарското вино и последно, но в никакъв случай не и като стойност и значение, с г-жа Лола Сагра, която страстно и пламенно - като истинска андалусийка - разказва за своята семейна компания Nobleza del Sur. Те произвеждат великолепни зехтини от столетия и днес са част от революцията, извършена в зехтинопроизводството на испанската провинция Хаен, която дава над 20% от цялото маслиново масло в света. 

На нас всички тези четива са ни изключително интересни. Дано и за вас да е така! 

Ето къде може да намерите DiVino 37:

Обектите на Inmedio в моловете в градовете София, Стара Загора, Бургас, Ямбол, Варна, Габрово, Пловдив, Русе, в Relay и One minute.
Книжарници Хеликон
Магазини за вино и алкохол: CasavinоOrenda, магазин Вина и деликатеси
Гурме магазини: Хляб и сирене за приятели
Он-лайн магазин – Vintageclub.bg
Бензиностанции OMV