Начало - Статии и новини - Вино на фокус - Чифлик Ливади Совиньон блан органик
Вино на фокус
   

Чифлик Ливади Совиньон блан органик

02 юни 2022

 

 

Чифлик Ливади край село Дамяница (Сандански) е поликултурна или симбиотична ферма, в която по устойчив начин се отглеждат различни животни, а също лозя и други култури. Кредото им е Жива почва, чиста храна. С тази философия се работи и в лозята, като се прилагат най-модерни методи за създаване на биологични вина, изразяващи по напълно автентичен начин гроздето и тероара. Това включва отглеждането на така наречените покривни култури и дори засаждане на дървесни видове в лозята.

Виното Чифлик ливади Совиньон блан органик е сочно, свежо и хармонично, с деликатни нотки на малки бели цветчета, цитруси и зелена ябълка, които усещаме и във вкуса, с отличен баланс между плод и свежест. Всяка глътка ще ви отведе с ароматите и вкуса си към пасищата, лозите и южната земя, където се ражда това изящно натурално вино – истинско и неподправено удоволствие за лятото.

Съвършена е комбинацията с рибни ястия и морски дарове, но ще ви достави удоволствие и в съчетание със свежи салати и други зеленчукови предястия, кишове и фини ястия с пилешко месо.