Начало - Статии и новини - Статии и новини - Christmas Sommelier Market 2019 събира енотечни вина
Статии и новини
   

Christmas Sommelier Market 2019 събира енотечни вина

26 ноември 2019

Christmas Sommelier Market 2019 събира енотечни вина

Christmas Sommelier Market 2019 ще представи много от редките български вина от стари реколти.

Остават броени дни до премиерата на Christmas Sommelier Market 2019, който се провежда на 7 декември от 12 до 20 часа в Централния военен клуб в София. Събитието поставя акцент върху български вина от стари реколти и топ вина, специално подбрани сред вносителите. Организаторите от Sommelier.BG са включили само 30 изложителя, за които може да се каже, че са сред най-добрите в България.  

Колко могат да отлежават българските вина? Как се променят вината когато отлежават? Какво е вертикална селекция на 3, 4 или 5 реколти? Christmas Sommelier Market ще даде възможност на своите посетители сами да намерят отговор на тези и други въпроси, срещайки ги с редките вина в България. Колекционери, любители и професионалисти ще имат уникалния шанс да дегустират: вертикални селекции на енотечни вина; вина от стари реколти, налични само в избите на винарните и вносителите; вина, които не се търгуват масово в търговските мрежи. 

Каберне совиньон и мерло от 1999 година, 6 литрова бутилка мерло, каберне совиьнон и рубин от 2012 година, мавруд резерва от 2009 година, пенливо вино от 2006 година, червенo вино от 2012 година с 97 точки от Wine Advocate, са само някои от вината, които правят събитието уникално за България и със сигурност ще оставят незабравими спомени в посетителите, които също ще имат и рядката възможност да попълнят личните си колекции, както и да решат въпроса с коледните подаръци от специално обособен щанд, на който някои от вината ще се продават.

Билети и подробна информация за бутиковия винен маркет можете да откриете на Christmas Sommelier Market