Начало - Статии и новини - Новини - Чуйте истории за виното и живота около него
Новини
   
Чуйте истории за виното и живота около него

06 март 2019

Виното е цяла вселена и всички, които поне малко се интересуват от него, нямат и капка съмнение в това. Съвсем закономерно темата вино и всичко свързано с нея отскоро попадна сериозно в интернет аудио пространството, известно като подкаст. Новите български проекти са два – и двата са свързани с DiVino.

Take this Bottle

Така се нарича най-новата рубрика на Triple E.Y.E Project. Поредицата е проект на Елена Розберг и Емил Коралов, създател, издател и CEO на нашата специализирана винена медия DiVino . И да, въпреки че Take this Bottle е заглавието на знаменитата песен на Faith No More, в подкаста не става въпрос за музика, а за вино. Въпреки че в първото предаване стана дума и за музика! От подкаста ще научаваме различни истории свързани с бакхусовата напитка – от експертна информация и съвети до любопитни светски истории, свързани с производството и, естествено, с пиенето на вино.

Слушай в  soundcloud

Слушай в spotify

В първия епизод Емо Коралов разказва за Miraval – шатото, където се ражда прочутото розе на Брад Пит и Анджелина Джоли и чиято слава преди тях се крепи на звукозаписното студио в замъка, където са записани много легендарни рок албуми, включително Стената на Пинк Флойд.    

Life Unbottled

Очаквайте скоро и още един обещаващ проект: Life Unbottled e подкаст на Яна Петкова и Ана Динкова за нещата от живота и виното в него. Яна е сред най-безапелационните и доказани вино специалисти у нас, дългогодишен дегустатор и автор в DiVino, а Ана, освен експерт по корпоративни комуникации и дигитален маркетинг, блогър и преподавател по етикет е и страстен винолюбител.

Ана и Яна ще разговарят – както помежду си, така и с интересни събеседници. Ще пият вино и ще разсъждават за морал, възпитание, деца, мъже, жени, мода, книги, филми, изкуство, пътувания, IT, готвене, самолети и каквото се сетите или пък не се сещате. Не че те се смятат за вещи по всяка тема, но пък ще разчитат на приятелите си от всички сфери на живота.

Когато интересни хора говорят по теми, които са им по сърце и които владеят, винаги има защо да ги чуете…