Начало - Статии и новини - Advertorial - Да вървиш с успеха ръка за ръка
Advertorial
   

Да вървиш с успеха ръка за ръка

02 април 2021

Да вървиш с успеха ръка за ръка

Достоен, Опит, Мащабен, Ефективен, Й, Новаторство, Мисъл, Ентусиазъм, Незабравим, Амбиция, Доверие, Аромат = ДОМЕЙН МЕНАДА, символ на качество и професионализъм в бутилка вино

Домейн Менада е една от най-старите винени компании в България и към днешна дата се нарежда в челната тройка на най-големите винопроизводители в страната. Компанията е собственост на френската група Marie Brizard Wine and Spirits, която стъпва в България в самото начало на оформящите се винена култура и общност.

Всичко започва в началото на ХХ век с изграждането на малка фабрика за вино и подсладени напитки. Тогава Стара Загора е с население около 25 000 души и е пети по големина град в България. Повече от логично е в този традиционен винарски район да се появи и производство на вино, но вече с модерна за времето си индустриална технология. Ражда се нова ера във винопроизводството – Домейн Менада. Избата е създадена през далечната 1901 г. първоначално като кооператив Лоза и от тогава до днес, е символ на качество и иновативен подход в производството на вина и спиртни напитки.

В екипа е истината – това е мотото, водещо към всички успехи, които компанията бележи. Сплотеният екип стои зад всички проекти на избата. Всеки служител в компанията знае какво прави и всички заедно следват предварително начертан план и концепция за успешно развиване на бизнеса с производство на вина и спиртни напитки. И резултатите са налице. В момента Домейн Менада е една от най-силните компании, съществуващи на българския пазар на вино и високоалкохолни напитки.

Виното се прави още на лозето! Верни на тази идея хората от екипа на Домейн Менада полагат особени грижи и внимание към различните сортове грозде, които отглеждат в подножието на три села в Средна гора: Елхово, Горно Ботево и Могилово.

Домейн Менада създава две емблематични марки вино, които пишат винена история – Menada и Tcherga. Вината с марката Menada са синоним на стабилност, наследствени ценности и доверие.
Вината с марката Tcherga променят изцяло възприятията за българско вино – вече се говори за България в чаша вино Tcherga. Марката изпреварва времето си и винаги е с една крачка напред – както с иновации в качеството, така и с непреходния си дизайн.

Големият Салвадор Дали казва: Който умее да дегустира, вече не просто пие вино, а опитва тайни. Така и Tcherga разкрива тайни, а сред тях и най-голямата, тайната на успеха – всичко се крие в любовта и хората, които работят зад бранда. В голямото семейство на Tcherga се включват 4 фамилии:

Tcherga 10. Юбилейната десятка, както всички я наричат, е виното, което уцелва точно в десятката всички сетива. Виното пресъздава вкуса на първия купаж на бранда отпреди десетилетие – бленд, който се отличава от всичко по онова време, защото тайната съставка е българския сорт рубин. Всяка глътка от това емблематично вино носи блаженство за сетивата.

 

Tcherga. България в чаша вино – всички, които обичат виното, вярват на този бранд и са негови лоялни последователи. А задавали ли сте си въпроса защо е така? Компанията решава да се довери на преценката на своите потребители и прави социологическо-консуматорско проучване, от което основните изводи са: Tcherga = лоялност, качество, традиция, привързаност към корените, истина, отличимост, многообразие от вкусове, стил и винаги в крак с модерните тенденции.

 

Tcherga Fragment е още една винена, модерна и емоционална икона от семейството на Tcherga. Вино, вдъхновено от детайлите и фрагментите. Вино извън клишета и рамки. Вино без много обяснения и патос. Вино, което е уникално и многообразно. Което разказва в детайли приказката на един сорт грозде. Родено е свободно, но има своя собствена история – тази за най-доброто, а то се проявява в детайлите. Фрагментите, които отдалече виждаш и ти говорят. И ти разказват без думи истории за народа зад чергата.

С Fragment за първи път в своята история Tcherga представя моно серия, която рисува детайлите на един сорт грозде – най-пъстрите и ярките за съответната реколта. Този сорт е част от купажа на регулярната Tcherga.

 

Tcherga Мускатова ракия.  Тя е специалитет на Домейн Менада. Създадена е с особена грижа, перфекционизъм и внимание на всяка стъпка от производството ѝ. Мускатова ракия със завладяващ мек вкус и жив дух, тя е още една ярка нишка, която брандът Tcherga вплита в богата си история. Специална ракия от висок клас, с темперамент и характер.

 

Ето това е цялата голяма, многообразна и пъстра фамилия на иконичния бранд Tcherga. Представена такава, каквато е….

 

А сега е ред да обърнем внимание на една изгряваща звезда, Inovino – бранд, създаден от консуматорите и за тях. Това елегантно и стилно вино гарантира качество и устоява на думата си. С Inovino пиенето на вино се превръща в опознавателно занимание и вълнуващо приключение. 

Научете повече за Inovino в следващата публикация... Но го опитайте още сега, за да сте готови за приключението!