Начало - Статии и новини - Новини - Дания спечели престижния кулинарен конкурс Bocuse d’Or!
Новини
   

Дания спечели престижния кулинарен конкурс Bocuse d’Or!

01 февруари 2019

Дания спечели престижния кулинарен конкурс Bocuse d’Or!

Отборът на Дания спечели престижната кулинарна награда Bocuse d’Or. След датчаните се нареждат Швеция и Норвегия. „Успехът ни се дължи по-скоро на екипна работа, отколкото на един-единствен човек", сподели Кенет Тофт-Хансен, шеф-готвач в ресторанта Svinkløv Badehotel.

24 шеф-готвачи от целия свят, сред които две жени, участваха в двудневната надпревара Bocuse d’Or, във френския град Лион. Участниците трябваше да приготвят две типични за френската кухня ястия - месо със зеленцуци и миди, с което бе почетен починалия миналата година Жоел Робюшон, и каре от телешко, с което бе отдадена почит към починалия преди година Пол Бокюз. Всеки екип имаше на разположение 5 ч. и 35 мин., за да представи ястията.

Bocuse d’Or, който се смята за най-престижното кулинарно състезание в света, се провежда на всеки две години.