Начало - Статии и новини - Акценти - Девет е поредното щастливо число за DiVino.Taste!
Акценти
   

Девет е поредното щастливо число за DiVino.Taste!

06 юни 2019

Девет е поредното щастливо число за DiVino.Taste!

Най-значимият и представителен форум на българското вино DiVino.Taste ще се проведе за 9-и пореден път от 22 до 24 ноември 2019 и ще бъде още по-мащабен и всеобхватен, с още по-важна роля за винения бранш в страната ни.

Последното издание през ноември 2018 събра 75 изложители сред българските винарски изби – почти всички активно присъстващи на пазара винопроизводители в страната ни; броят на посетителите – над 6000 винени професионалисти, ценители и любители – надхвърли очакванията ни като организатори.

За своята 8-годишна история досега DiVino.Taste израсна и се превърна в жива витрина на българския винарски бранш, място за среща на цялото винено общество в България и сборен пункт на идеи за развитието на бранш у нас.

Какво е новото в предстоящото изложение през 2019? За пръв път DiVino.Taste ще заеме две големи зали, 5 и 6, на Интер Експо Център София – зала 5 ще бъде посветена изцяло и само на българските изби и техните вина, които както всяка година ще бъдат представени лично от собствениците и/или винарите.

В съседната зала 6, на разположение на изложители, партньори и посетители ще бъде обособена зона с магазин Casavino, Fine Wine Corner, пространство с удобства за разговори и почивка, а също и щандове за кафе и вода, за различни деликатеси, зехтини, занаятчийски, био и натурални продукти, винени и кулинарни аксесоари и съдове, книги и списания на кулинарна и винена тематика и други.

В част от зала 6 ще бъдат изградени и залите за майсторските класове и лекциите, обединени в още по-богата и разнообразна програма с водещи личности от света на виното в ролята на лектори.

По-силен ще бъде акцентът върху присъствието на чуждестранни гости: баери, търговци, експерти, водещи винени журналисти и критици – тяхното участие би отворило по-широко вратите на българското вино към международните пазари и към широкия свят на бранша.

За пръв път в рамките на DiVino.Taste е планирана конференция на 22 ноември 2019 с работно име Българското вино в ХХI век. Конференцията ще направи преглед на всички аспекти на бранша: от производството и законодателството през маркетинга до търговията – както в страната, така и навън, а също така ще набележи конкретните стъпки, чрез които българското вино би придобило ярката идентичност, която е нужна за неговото добро развитие и разпознаваемост по света – важна кауза, за която са необходими обединените усилия на всички в бранша.

Българските винопроизводители, които не са информирани за условията за участие по време на изложението и желаят да получат информация, могат да се свържат с екипа на DiVino на editorial@divino.bg или тел. 088 494 07 61.

За фирмите, желаещи да участват като партньори или спонсори по време на трите дни на изложението, има специално изготвени рекламни и маркетингови пакети с възможности за презентации, предлагане и продажба на продукти и услуги. Пакети за спонсори и партньори може да поръчате на milena.mardova@divino.bg, editorial@divino.bg или на тел. 089 859 87 98.

Вярваме, че ДЕВЕТ ще е поредното щастливо число – както за DiVino.Taste, така и за целия винарски бранш в страната ни, но и число на отговорности и усилия за промени към по-добро!

Датите са 22-24 ноември 2019, а мястото Интер Експо Център, зали 5 и 6.

Очакваме ви!