Начало - Статии и новини - Новини - Деветото издание на DiVino.Taste приключи, очаквайте юбилейното 10-о!
Новини
   

Деветото издание на DiVino.Taste приключи, очаквайте юбилейното 10-о!

26 ноември 2019

Деветото издание на DiVino.Taste приключи, очаквайте юбилейното 10-о!

Отмина още един голям винен празник. Деветото издание на най-големия форум на българското вино вече е история… И то каква!

За поредна година DiVino.Taste събра българските производители под един покрив – рекордните 85 изби представиха виното си в софийския Интер Експо Център. На официалното откриване на форума г-жа Лиляна Арсова, директор на дирекция „Туристическа политика“ в министерство на туризма, прочете приветствие от министъра на туризма, г-жа Николина Ангелкова.   

За пръв път през първия ден на DiVino.Taste се проведе и Национална конференция Българското вино в ХХI век, открита официално от г-жа Лозана Василева, заместник министър на земеделието, горите и храните. Участниците очертаха проблемите и предизвикателствата пред лозаро-винарския бранш, които за огромна изненада на мнозина се оказаха същите, каквито и век по-рано. Презентациите на всички участници са качени на сайта на taste.bg.

Рекорден беше броят на посетителите в тазгодишното изложение DiVino.Taste – над 6200 души, които дойдоха, за да дегустират и да се уверят, че в България наистина се правят изключително качествени и разнообразни вина! Много производители представиха премиерно новите си вина именно по време на форума. А избите, които дебютираха тази година на DiVino.Taste са цели 13!

Деветото издание на DiVino.Taste предложи и други премиери. За първи път форумът се проведе в две големи зали – 5 и 6 на Интер Експо Център. Зала 5 беше посветена изцяло на българските изби и техните вина. Въпреки голямото пространство, на моменти дори и тази зала отесняваше заради многото посетители.

Съседната зала 6, наречена Good Mood зона, осигури удобства за разговори и почивка, но не само. На разположение на посетителите имаше вкусна храна, кафе, специално подбрани деликатеси, зехтини, занаятчийски, био и натурални продукти на изключително високо ниво, винени и кулинарни аксесоари и съдове, книги и списания на кулинарна и винена тематика и още и още....

Форумът тази година даде начало на ценно партньорство на DiVino с Mastercard, а по традиция официалните води на изложението бяха осигурени от Acqua Panna & San Pellegrino. И тази година Casavino, официалният магазин по време на DiVino.Taste, предлагаше вината на изложителите, докато Cult Gourmet Catering отново се постараха да осигурят най-добрите условия за изложители и посетители.

Вече са известни и датите за следващото издание на най-големия форум на българското вино. Десетото издание на DiVino.Taste ще се проведе от 20 до 22 ноември 2020 година!

!