Начало - Статии и новини - Новини - DiVino TOP 50: #2
Новини
   

DiVino TOP 50: #2

24 март 2021

Уважаеми любители, ценители и производители на българското вино, 

За десета поредна година дегустационният екип на DiVino класира най-добрите български вина въз основа на редовните дегустации през изминалата 2020. 

Продължаваме с публикациите, в които обявяваме в обратен ред класацията DiVino TOP 50 Най-добрите български вина за 2020. Представяме по едно от вината-отличници от TOP 10 всеки ден, в обратен ред. За пръв път всяко от десетте вина е представено и с кратко видео.

Вече сме на самия връх на класацията - виното, класирано под номер 2! 

 

 

 

# 2 Midalidare Estate Grand Vintage Malbec 2018

Регион: Източна Тракия
Сорт: малбек 100%
Алк.: 14,5%

Този свръх интересен, разпознаваем, 100% сортов и особено вкусен малбек е подгласник на големия победител! Мощно, обемно и меко, това вино има характер, потенциал и впечатляваща дължина, които го превръщат в чиста съблазън!

Необходими му бяха осем реколти, за да се завърне на върха след като Midalidare Grand Vintage Malbec 2010 бе поставено под #1 в класацията за 2012 година. Отново заслужен успех! Виното е от собствените лозя на Мидалидаре Естейт край село Могилово между Чирпан и Стара Загора, които за реколта 2018 са били вече 11-годишни и може би това е причината неговата плътност и характерът на сорта да са така ясно отличими. Дело е на главния енолог в избата – Николай Катеров.

В характеристиките на вината от серията Grand Vintage на Мидалидаре ще прочетете, че може да се консумира веднага или да отлежава 10 и повече години... Но се чудим дали има човек с толкова желязна воля? 

 

Дегустационна характеристика

Повече информация за виното

Към всички обявени досега вина от класацията

Тук може да прочетете как дегустираме, кои са членовете на дегустационния екип и как се формира DiVino TOP 50.