Начало - Статии и новини - Новини - DiVino TOP 50: #3
Новини
   

DiVino TOP 50: #3

23 март 2021

Уважаеми любители, ценители и производители на българското вино, 

За десета поредна година дегустационният екип на DiVino класира най-добрите български вина въз основа на редовните дегустации през изминалата 2020. 

Продължаваме с публикациите, в които обявяваме в обратен ред класацията DiVino TOP 50 Най-добрите български вина за 2020. Представяме по едно от вината-отличници от TOP 10 всеки ден, в обратен ред. А за пръв път всяко от десетте вина е представено и с кратко видео.

Вече сме на върха на класацията, в първата тройка! 

 

 

 

# 3 Edoardo Miroglio Brut Blanc de Blancs Metodo Classico 2015

Регион: Източна Тракия
Сорт: шардоне 100%
Алк.: 12,5%

Изключително пенливо вино, създадено по класическия метод – комплексно и фино, сочно и хармонично, с дълга красива игра и ефектна маслена сладост във финала на вкуса, вино в стила и на нивото на шампанските.

Изкуството да произвеждаш и утвърдиш на пазара качествени пенливи вина по класическия метод, което Едоардо Миролио владеят до съвършенство, е висш пилотаж.

Идеята за производство на пенливи вина по класическия метод е залегнала още в първоначалния проект при изграждането и стартирането на винарска изба Едоардо Миролио. С тази перспектива са засадени и лозята в землището на новозагорското село Еленово, където предварителните проучвания, а и резултатите впоследствие са доказали, че тероарът и климатът са подходящи за сортовете от района на Шампан.

Енологът, създал и направлявал дългия технологичен процес, свързан с производството на виното, е утвърденият професионалист Десислава Байчева.
 

Дегустационна характеристика

Повече информация за виното

Към всички обявени досега вина от класацията

Тук може да прочетете как дегустираме, кои са членовете на дегустационния екип и как се формира DiVino TOP 50.