Начало - Статии и новини - Новини - DiVino подготвя БАР с българско вино на Бакхус FISH Fest!
Новини
   

DiVino подготвя БАР с българско вино на Бакхус FISH Fest!

03 октомври 2019

DiVino подготвя БАР с българско вино на Бакхус FISH Fest!

Едно от най-вълнуващите съчетания на вино с храна е това с риба и всякакви морски продукти. Рибата винаги е представлявала сериозно предизвикателство за комбиниране с вино и точно за това удоволствието при съчетаването им е толкова голямо.

Класическата комбинация си има свои принципи и мнозина знаят, че рибата и морските ястия се комбинират чудесно с бели вина и розе. Друго правило гласи, че червено вино се пие с червено месо, а бяло вино - с риба. Като всеки принцип обаче и тези си имат свои изключения и единствените ограничения са тези на въображението ни.

Дълбоко убедени в магическата връзка между рибата и морето се заехме с нелеката, но много приятна задача да изградим DiVino БАР на предстоящия Бакхус FISH Fest. Второто издание на големия рибен празник, който удължава морското настроение, ще се проведе на 19 и 20 октомври, под навеса на реновирания софийски пазар Ситняково.

На DiVino БАР-а ще се предлага разнообразна селекция българско вино. И през двата дни на фиш феста, посетителите ще могат да опитат повече или по-малко познати прекрасни вина, произведени с много грижа и внимание от малки български изби. Съвсем естествено, подборът на вината е съобразен с морската кухня, така че какво по-хубаво от това да споделите чаша, две или цяла бутилка вино с приятели в предпоследния уикенд на октомври.

След StrEAT Fest-a през юни тази година, за втори път ние от DiVino се партнираме с Бакхус, за този празник на рибата и морската храна.

В Бакхус FishFest ще се включат повече от 30 изложители. Посетителите ще могат да разгледат и закупят див улов на прясна средиземноморска риба, речна риба, пушени и мариновани риби, хайвер, африкански сом и още други изкушения, доставени специално за феста. Свои щандове със специално меню ще имат софийските ресторанти Cinecitta, L’Instant, Royal Thai, Bistrello, Turqoise, Космос и Lili Pham.

Повече информация може да намерите на fishfest.bg, а скоро очаквайте и винената ни листа!

Само месец след Бакхус FishFest идва време за DiVino.Taste! Най-големият форум на българското вино ще се проведе от 22 до 24 ноември в софийския Интер Експо Център.

Пълната програма може да намерите на taste.bg