Начало - Статии и новини - Новини - DiVino.Taste 2018 представя: вина, които ще се помнят дълго!
Новини
   

DiVino.Taste 2018 представя: вина, които ще се помнят дълго!

07 ноември 2018

DiVino.Taste 2018 представя: вина, които ще се помнят дълго!

Вече стана традиция за всяко следващо DiVino.Taste да има интересни нововъведения. Осмото издание на най-големия форум на българското вино не прави изключение.

С всяка изминала година българското вино доказва, че има заслужено място на световната карта. Все повече стават вината, които се отличават с характера си, с потенциала за отлежаване и с времето стават по-добри. За първи път, по време на DiVino.Taste 2018 ще има изграден Fine Wine Corner! Това е обособено пространство в основната зала на изложението, където ще бъдат представени над 50 селектирани български вина  от най-висок клас, редки и ценни бутилки, наградени, стари реколти, вина с енотечна стойност... Със сигурност това са вина, които няма да присъстват на масите на производителите в залата, но си заслужава да бъдат опитани! Някои от вината във Fine Wine Corner присъстват в класацията DiVino Top 50, други са награждавани в наши и международни конкурси, а трети ще покажат как се развиват с годините.

Във Fine Wine Corner всеки посетител на DiVino.Taste може да дегустира вината, които ще се помнят дълго срещу кредити от електронните DiVino карти, а броят кредити е различен за всяко вино. Дегустационната доза за вината от Fine Wine Corner e 30 мл.

Някои от вината във Fine Wine Corner ще се продават и в официалния магазин Casavino на DiVino.Taste 2018.

Осмото издание на най-големия форум на българското вино се провежда от 23 до 25 ноември, в софийския Интер Експо Център.