Начало - Статии и новини - Новини - Дни на отворените врати в Мелнишко
Новини
   
Дни на отворените врати в Мелнишко

19 декември 2018, DiVino

От 14 до 17 февруари 2019 избите от Мелнишкия регион отварят вратите си за посетители. Очакват ви традиционно зарязване на лозята, турове на винарните, дегустации, фокус върху местната култура и фолклор, както и разбира се изоблие от местното вино и храна.

Мисията на обединените винари от Мелнишко е да популяризират висококачественото вино от местни и международни сортове заедно с възможностите за винен туризъм в региона на Мелник. За улеснение на посетителите в региона те са създали картата Винени Маршрути Мелник, която може да се свали безплатно.

Тя включва всички основни винени обекти плюс други туристически забележителности в региона – град Мелник, Сандански и Петрич, Роженски манастир, Рупите и Златолист, Хераклеа Синтика, Самуиловата крепост, спа и минерални бани, ресторанти и други.

Повече подробности за програмата на всяка винарна през януари и февруари ще откриете на техните официални страници, както и на страницата на Винени Маршрути Мелник.

В Дни на отворените врати 2019 ще вземат участие следните винарски изби:

Вила Мелник, с. Хърсово

Орбелия, с. Коларово

Орбелус, с. Кромидово

Рупел, с. Долно Спанчево

Златен Рожен, с. Капатово

Капатово, с. Капатово

Либера Естейт, с. Хотово

Семейно Имение Зорница, с. Зорница

Синтика, гр. Сандански

Аугео Фемили Естейт, с. Враня

Предходният уикенд - на 9 и 10 февруари 2019 се провежда Фестивалът на мелнишкото вино Златен Грозд в Мелник. Така че месец февруари ще е посветен на виното. Не го пропускайте!

Всички инициативи се провеждат с подкрепата на общините Сандански и Петрич.

Последно от Новини

За първи път у нас: майсторски класове с Баската кулинарна академия

Испанската модерна кухня е темата на мастър класовете в рамките на конкурса Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino. За пръв път в България стъпва една от нaй-престижните кулинарни академии в света Basque Culinary Center.