Начало - Статии и новини - Advertorial - Дни на отворените врати във винарска изба Рупел
Advertorial
   

Дни на отворените врати във винарска изба Рупел

18 февруари 2019

Дни на отворените врати във винарска изба Рупел

Собствениците на Винарска изба Рупел в село Долно Спанчево, община Петрич, Павел и Анита Граматикови отвориха сърцата си и посрещнаха над 500 туристи от страната и чужбина за деня на отворените врати на избата и празника Трифон Зарезан.

Получи се истински празник на Свети Трифон с отлична организация, интересен сценарий, богатство на багри от народната традиция в изпълнението на обичаите и ритуалите, хубави песни и весели хора, съчетани с красива природа и много настроение!

Ето какво сподели Анита Граматикова навръх празника: От създаването на първите ни лозя традиционно празнуваме Трифон Зарезан, като се стараем да придаваме и модерно звучене на самия празник. За трета  поредна година участваме и в Дни на отворените врати в Мелнишко и така привличаме заедно с избите от региона все повече винолюбители, сомелиери, търговци и туристи. Развитието на винен туризъм е една от приоритетните ни задачи и при добра организация и съвместна работа с колегите от избите в региона можем да постигнем добри резултати. Днес посрещаме гости от Турция и Гърция, американски туристи, хотелиери от Македония, наши приятели и клиенти от България. Безкрайно сме щастливи, че споделяме емоцията от празника с тези хора и си пожелаваме здраве и добра година!

Тази година вратите на Винарска изба Рупел бяха широко отворени за турове и беседи, а ценителите на българското вино с интерес опитваха от старите и нови реколти. Собствениците на избата показаха и къщата за дегустации сред лозята. Тя разполага с две дегустационни зали за общо 50 посетители, зала за провеждане на тематични обучения и сомелиерски курсове на малки групи, винен бар, библиотека и изба под земята за съхранение и отлежаване на бутилирани вина. От кулата на къщата се откриват панорамни гледки към Рупелския пролом и заобикалящите лозовия масив планини.