Начало - Статии и новини - Advertorial - Domaine Boyar за втори път е отличена с най-голямото признание за българска изба на Mundus Vini
Advertorial
   

Domaine Boyar за втори път е отличена с най-голямото признание за българска изба на Mundus Vini

20 април 2022

Един от най-големите винени конкурси в света Mundus Vini даде за втори път изключително признание на Домейн Бойар, като я обяви за Най-добър производител от България.

Преди броени дни бяха обявени резултатите от дегустациите на Mundus Vini, където българските изби отново са спечелили множество топ отличия, а Домейн Бойар се откроява с признание, което експертното световно жури дава на наш производител за втори пореден път Най-добър производител от България.

Mundus Vini безспорно е един от най-големите и престижни световни конкурси, на който всяка година се оценяват проби от най-добрите производители в цял свят от всички видове и стилове вина. Оценяват се и бири и спиртни напитки. Конкурсът се провежда ежегодно в Нойщадт, Германия и предшества най-голямото изложение на напитки в Европа – PROWEIN в Дюселдорф. 

Това е признание, което се дава от елита на световните винени експерти на един от най-важните конкурси за винения свят и стойността му е изключителна.

Награда наистина е специална, още повече, че е придружена и от 5 златни и 5 сребърни медала за вината на избата.

Златни медали:
Platinum Cabernet Sauvignon 2019 
Skywalker Sauvignon Blanc 2021
Korten Natura Mavrud & Rubin 2020
Paradiso Mediterraneo Rosé 2021
Domaine Boyar Mavrud & Cabernet Franc 2020

Сребърни медали:
Nelson Cliffs Sauvignon Blanc 2021
Korten Wines Cabernet Sauvignon 2020
Quantum Pinot Noir & Merlot 2020
Korten Wines Syrah 2020
Korten Natura Rosé 2021

Това признание не идва случайно. Вината на Домейн Бойар всяка година печелят топ отличия на този конкурс. Многократно са отличени не само със златни и сребърни медали, но и със специалните награди в категориите Най-добро червено вино от България и Най-добро бяло вино от България.

В конкурса всяка година участват десетки български изби, които също печелят отличия с вината си, но наградата Най-добър производител от България бе връчена миналата година на Домейн Бойар за първи път. Тази година компанията печели това признание отново, което доказва постоянното високо качество на вината им.

Едновременно с отличията от Mundus Vini, идват и резултатите от още два големи конкурса Sakura Awards (в Япония), където Домейн Бойар има три медала: сребърен за Domaine Boyar Chardonnay 2021 и два златни за Domaine Boyar Traminer 2021 и Domaine Boyar Merlot 2021.

Следва и златен медал за Boutique Rose 2021 от Concours Mondial de Bruxelles Rose Selection 2022.

Признанията са безспорно доказателство за професионализма на екипа на Домейн Бойар, която миналата година навърши 30 години. Основана през 1991 едновременно в София и Лондон, тя до днес е най-големият български износител на качествени вина за Великобритания (където е безспорен лидер), Белгия, Холандия, САЩ, Япония и др.

Компанията доказва категорично своята лидерска позиция и в сегашните трудни времена, като остава стабилна и здраво стъпила на своя професионализъм. Домейн Бойар са новатори на нашия пазар като през годините първи прокарват най-модерните световни тенденции във виното и внедряват най-съвременните технологии и оборудване във винарството у нас. И всяка година създават нови устойчиви марки вина във всички ценови категории.

Ето как избата доказва и своето корпоративно послание Добри в правенето на вино. Защото за тях е мисия да бъдат наистина са добри в това, което правят. Разбира се, зад тези успехи стои един сплотен екип от енолози и професионалисти във всички дейности свързани с правенето, продаването и маркетирането на качествени вина.

Главният енолог на избата Капка Георгиева е първият български енолог, получил  специалната награда на DiVino за Особени заслуги в българското винарство -  награда, която се връчи за първи път през 2019.

Избата ежегодно печели престижни отличия и на другите големи световни винени състезания като Vinalies Internationales в Париж, International Wine Challenge в Лондон, пътуващия Concourse Mondial du Bruxelles, Mondial de Rose в Кан и много други.

Ето защо, Домейн Бойар е и Супербрандът на българското вино, като от 10 години печели челното място в категорията Вино в класацията на Superbrands Bulgaria, което ги определя заслужено и като производителят, ползващ се с най-високо доверие сред потребителите на вино у нас.