Начало - Статии и новини - Новини - Домейн Менада отбеляза разширяване с над 50% на своя производствен капацитет
Новини
   

Домейн Менада отбеляза разширяване с над 50% на своя производствен капацитет

29 септември 2020

Домейн Менада отбеляза разширяване с над 50% на своя производствен капацитет

На 26 септември се състоя среща-посещение на производственото предприятие и лозята на Marie Brizard Wine&Spirits Bulgaria (Домейн Менада ЕООД) в Стара Загора, с което предприятието отбеляза разширяване с над 50% на своя производствен капацитет.

MBWS Bulgaria (Домейн Менада ЕООД) претърпя истински ренесанс през последните четири години. Компанията повиши производството си двойно и се настани трайно като един от топ винопроизводителите в България. Фирмата е и най-бързо развиващият се играч в категории като водка, ракия, уиски, мастика и мента. Този сериозен прогрес е съпътстван с постоянни инвестиции в производствените мощности и капацитети, реализирани основно чрез спечелени европроекти.  

През 2019 и 2020 MBWS България увеличи възможностите си за преработка на грозде и съхранение на вино с над 50%, след като изгради нова преса, флотационни танкове, винени ферментатори и колектори.

Посещението беше предшествано от благотворителeн гроздобер в лозята на MBWS в село Елхово. В инициативата се включиха н.п. г-жа Флоранс Робин, посланик на Франция в България, господин Стефан Делайе, председател на Френско-българската търговска и индустриална камара, както и служители на MBWS и партньори от цялата страна. Сред официалните гости-участници бяха също г-жа Иванка Сотирова, заместник-кмет на Стара Загора, г-н Георги Симеонов, директор на дирекция Устойчиво развитие и евроинтеграция, Стара Загора и г-н Радослав Вълчев, генерален директор на Marie Brizard Wine&Spirits.

Събитието Благотворителен гроздобер се провежда ежегодно от екипа на MBWS Bulgaria с цел да се подкрепят местни каузи в полза на общността на Стара Загора. Чрез събраните средства тази година ще бъде закупена специализирана медицинска апаратура за УМБАЛ Професор Доктор Стоян КирковичДома за медико-социални грижи и Дневния център за деца с увреждания в Стара Загора.