Начало - Статии и новини - Новини - Един живот в рецепти с Антоан Вераст
Новини
   
Един живот в рецепти с Антоан Вераст

15 февруари 2019

Един живот в рецепти с Антоан Вераст

Кой би могъл да сготви по-добре изискана френска вечеря от един истински французин?

Очаква ви едно забавно, театрално кулинарно приключение от Франция. Ще се случи точно преди пролетта, шеф Антоан Вераст ще приготви прекрасни ястия, а ще бъдат разказани и няколко забавни семейни истории и рецепти от покрайнините на Бретан. С една дума ще бъде забавно и много вкусно!

Шеф Вераст е трето поколение готвач. На 13 години влиза за пръв път в кухнята, без да подозира, че един ден това негово забавление ще стане професия. Завършил престижно кулинарно училище в Париж, тръгва да пътува и работи в различни краища по света. Работил е в Париж, Мелбърн и Дубай, а в София идва преди няколко години от Монреал. Два пъти е носител на наградата на Бакхус Ресторант на годината за своя ресторант L'Instant. По-късно развива концепцията и го превръща в L'Instant Boutique & Catering заедно със своята съпруга Карин. Идеята за създаването на този френски бутик е да се предлага висококачествена храна за вкъщи приготвена със сезонни продукти; има и място за вносни деликатеси и вина от Франция. Антоан е любител на стридите и сирената, а в кухнята стремежът му е всеки ден да експериментира.

Един живот в рецепти с Антоан Вераст

МЕНЮ 
Амюз буш: Пълнени чери домати

Патешко карпачо с лешниково олио, съчуански пипер, див лук и лайм
(вегетарианска версия: Карпачо от карфиол с глазирани портокал и юзу, и печен сусам)
---
Поширани яйца със сос от пино ноар, гъби и бекон
(вегетарианска версия: поширани яйца със сос от пино ноар, гъби и магданоз)
---
Свински бузи с печени зеленчуци, маринован червен лук и редукция на балсамико
(вегетарианска версия: Леща Белуга с вкус на мащерка и анасон, запечени зеленчуци, винегрет с пресни билки)

Вината са предоставени от изба Страцин:

Soulmates Sauvignon Blanc Rose
Soulmates Grenache & Syrah Rose
Soulmates Syrah
Early Birds Cabernet Sauvignon

Кога:  21 февруари 2019, четвъртък

Начало: 19:30 ч.

Къде: Showhow - ул. Станислав Доспевски 101, в сградата на фирма Томеко

ЦЕНА: 78 лева
Детски куверт: 39 лева

Водещ на събитието:  Фифика Георгиева