Начало - Статии и новини - Advertorial - Етикети, които разказват историята на твоето вино
Advertorial
   

Етикети, които разказват историята на твоето вино

07 март 2019

Етикети, които разказват историята на твоето вино

Правенето на вино е изкуство, а по същия начин изкуство е и декорирането на винената бутилка. Дизайнът на етикета играе значителна роля в цялостния опит на потребителите. Той разказва историята на земята, лозята и предава нечие усещане за виното. Етикетът е първото, което очите ни улавят, когато се срещнем с нов вид вино и често е определящият фактор в решението ни за закупуването му.

Сред производителите на материали, подходящи за етикети, има една компания, която обръща специално внимание на винените етикети. Avery Dennison създава тези материали повече от 80 години представяйки нови модерни визии на хартии и други материали, специално предназначени за винения сегмент.

Владимир Тюлпин, продуктов мениджър „Вино и спиртни напитки“ в Avery Dennison , казва, че изборът се разширява от различните цветове и текстури, от възможностите, които носят в себе си новите материали за етикети. „В последно време предложихме нова хартия, която е направена от пресовани гроздови семки. Това е само пример за материал, който дава допълнителна широта на творческите идеи и представи при създаването на приказката за виното. Етикетът със същия изходен компонент като виното веднага събужда любопитството на потенциалните купувачи.“

Avery Dennison експериментира също и с неконвенционални материали. Такъв пример е материалът от тънък дървесен слой, който дава уникален цвят, текстура и дизайн на всяка бутилка вино. Етикетът поражда представа за съд за вино и като всяко истинско дърво променя цвета си с времето – етикетът старее заедно с виното.

„Не можем да сме доволни от обикновените хартии за винени етикети“, казва Тюлпин. “По-важното е да станем част от винената култура. Разгадавайки виното и чувствайки страстта в тази индустрия, ние можем да създадем нещо ново, което засилва присъствието на винарната и налага неустоимо потребителско изживяване.“

За да се запознаете с други интересни статии относно винените етикети и опаковки и да разгледате пълното продуктово портфолио, моля посетете M_use, където си дават среща творческото вдъхновение и познанието за материалите.

my-muse.com
@m_uselive