Начало - Статии и новини - Advertorial - Големите и малките изби заедно за едно по-силно бъдеще
Advertorial
   

Големите и малките изби заедно за едно по-силно бъдеще

21 април 2022

В последните две години, които изправиха пред сериозни предизвикателства всички бизнеси, две известни български изби намериха умни решения в едно очарователно партньорство. От началото на 2021 година вината на младата бутикова изба Рупел от Долината на Струма станаха част от портфолиото на голямата българска винена компания Домейн Бойар.

Винарска изба Рупел, село Долно Спанчево, Мелник

Двете ключови изби си подадоха взаимно ръка, поставяйки началото на нови интересни винени проекти, които предстои да осъществят заедно.

Домейн Бойар предоставят търговския си ресурс и огромния опит, който имат в продажбите, дистрибуцията и маркетинга, а Винарска изба Рупел ще обогати портфолиото на компанията Домейн Бойар със своите интересни местни сортове и качествени вина.

Високото качество на вината на Рупел е плод на един последователен процес – от създадени практики за вниманието и грижите към лозето, през наблюдението и индивидуалния контрол, до внедреното във винарната високо технологично оборудване за качествено винопроизводство. Специфичният вкус и чистота на вината, изразяващи тероарните особености, налагат Рупел като предпочитана марка на пазара.

Вината на изба Рупел са познати под запазените търговски марки Gramatik, Rusalii и Tendenz. Червените са с богати тероарни и сортови нюанси и подчертано усещане за зрялост. Някои от тях са отлежавали в барици от точно определена дъбова дървесина, подходящи са да отлежават и в бутилки, като запазват и развиват качествата си.

Розетата и белите вина очароват със своите вкусове и аромати, които се разкриват последователно и продължително.