Начало - Статии и новини - Новини - Голям успех за Мидалидаре на The Champagne & Sparkling Wine World Championships
Новини
   

Голям успех за Мидалидаре на The Champagne & Sparkling Wine World Championships

05 ноември 2019

Голям успех за Мидалидаре на The Champagne & Sparkling Wine World Championships

На официална церемония в лондонската Merchant Taylor’s Hall снощи бяха връчени отличия на всички медалисти от The Champagne & Sparkling Wine World Championships.

Първото участие на България в най-престижния световен конкурс за пенливи вина ще се запомни с чудесното представяне на Мидалидаре! Освен златния и двата сребърни медала, за които съобщихме през лятото, избата в Могилово е удостоена с още две престижни отличия: Best Bulgarian Sparkling Wine 2019 и награда за най-добър дебютант The Tony Jordan Rising Star World Champion 2019! Освен медалите за Midalidare Estate Sparkling Wine NV Brut и престижните отличия, Мидалидаре получи два сертификата Best in Class и номинации за трофеи.

От Мидалидаре споделят, че ключова роля за отличното им представяне е изиграла срещата по време на DiVino.Taste 2018 с един от най-големите световни експерти по пенливите вина - Том Стивънсън. Освен, че в рамките на форума преди година имаше майсторски клас, той получи възможността да дегустира за пръв път пенливи вина на България, като остана приятно изненадан от някои.

„След дегустацията получихме само положителни критики и това ни даде увереност да покажем пенливите ни вина на световната сцена, като участваме на най-престижния глобален конкурс за пенливи вина The Champagne & Sparkling Wine World Championships 2019, разказват от Мидалидаре. През януари 2019 изпратихме три проби вина – Midalidare Sparkling Wine Brut Magnum, Midalidare Sparkling Wine Brut и Midalidare Sparkling Wine Blanc de Blancs Magnum. След сляпата дегустация през юли, бяхме отличени с един златен и два сребърни медала“.

Ето и някои от другите наградени:

Sparkling Wine Producer of the Year 2019 – Ferrari Trento DOC

Supreme World Champion 2019 – Dom Perignon 2004 Brut in Magnum

Chairman’s Trophy 2019 – Palmer & Co 2003 Grands Terroirs in Magnum

World Champion Classic Brut Vintage Blend – Louis Roederer 2012 Brut Vintage in Magnum

World Champion Classic Rose – Ferrari 2013 Perle Rose

Best Franciacorta 2019 – Ca’del Bosco 2009 Annamaria Clementi in Magnum

Best Champagne 2019 – Dom Perignon 2004 Brut in Magnum

По време на DiVino.Taste 2019 ще имате възможност да се уверите къде стоят българските вина на международната сцена! Най-големият форум на българското вино се провежда за девети път от 22 до 24 ноември, в Интер Експо Център София.

Вижте пълната програма