Начало - Статии и новини - Новини - Голямо международно признание за Вила Мелник!
Новини
   

Голямо международно признание за Вила Мелник!

16 юли 2020

Голямо международно признание за Вила Мелник!

Вила Мелник е включена в тазгодишното издание на Top 50 World’s Best Vineyards. Винарската изба от България заема 39-та позиция сред 50-те най-добри винени дестинации в света.

Престижната класация, която беше обявена на 13 юли, в Сонома Вали, Калифорния, се изготвя от World’s Best Vineyards Academy. Това е общност от над 500 експерти в сферата на виното и винения туризъм от всички краища на света. Номинациите и гласуването протичат тайно.

Критериите са комплексни и включват цялостното туристическо преживяване – виното, лозята, винения тур и дегустация, лозарските и винарски практики и традиции, историята на бранда и хората зад него, връзката с природата, гостоприемството на екипа, репутацията на винарната. За първи път в селекцията е включена и изба от България. Сред 50-те отличени има световноизвестни имена на производители от най-популярните винени дестинации като Бордо, Калифорния, Тоскана, ЮАР, Нова Зеландия, Чили, Аржентина. Присъстват и малки семейни винарни от бързо развиващи се, но все още екзотични за нашите представи винени региони като Япония, Ливан, Индия.

На първо място за втора поредна година е класирана аржентинската Zuccardi Valle de Uco

Пълният Top 50 World’s Best Vineyards може да видите тук