Начало - Статии и новини - Статии и новини - Готови ли сте за Restaurant Week #12?
Статии и новини
   

Готови ли сте за Restaurant Week #12?

19 октомври 2025

Дванадесетото издание на Sofia Restaurant Week идва от 25 октомври до 2 ноември 2025 г.! Хладни вечери, уютна атмосфера и чинии, носещи всички вкусове на есента – Sofia Restaurant  Week е тук, за да направи октомври още по-вкусен. 27 ресторанта са подготвили феноменални  фестивални менюта – със сезонни ястия и вдъхновения от кухни из целия свят. 

След единайсет успешно проведени издания, любимият кулинарен фестивал на столицата  отново кани всички почитатели на хубавата храна да се впуснат във вкусово приключение из 27 подбрани ресторанта.

Тази есен Sofia Restaurant Week 12 ще представи 10 напълно нови за фестивала участници: Bash Hedonist, Carnivale Sofia, Kabbo, La Branche, Psari, Question Mark Fusion, Sache, Savage  Garden, Studio 63 и Stolitsa Gastro Pivnitsa. Те ще се присъединят към познатите и обичани  брандове Vino & Tapas, The Revolutionary, Anna’s, Solo, Punchetata, Kuzina, Hamachi-ni, Gora,  Floret, Amaya, Am-Gal и Aubergine. 

По традиция всеки от участващите ресторанти ще предложи две тристепенни менюта, всяко на  фиксирана цена от 55 лева – едно класическо и едно безмесно/вегетарианско.

Вдъхновени от есента, менютата съчетават сезонни, местни продукти и модерни техники на приготвяне, и отразяват богатството на съвременната софийска гастрономия.

КАКВО НОВО В ИЗДАНИЕ #12?

Тази година за първи път пет специално подбрани ресторанта ще предложат ексклузивни менюта само през последния уикенд – 1 и 2 ноември. Петзвездните хотели Grand Hotel Sofia и Grand Hotel Millenium Sofia се включват с Vienna Café & Restaurant, Mediterra и Shades of Red, Hyatt  Regency Sofia – с The Scene.

Ресторант Cosmos също ще предложи едно екслузивно дегустационно меню само за една вечер.

Менютата в тази категория ще бъдат на специална цена от 99 лева и обещават уникално  кулинарно изживяване, създадено специално за най-любопитните гурмани.

Вината на фестивала са представени от Decantus Wines с испанската марка Faustino. Вина от Риоха, както и от сортовете вердехо, макабео и шардоне ще допълват разнообразните вкусове на менютата.

Резервациите за Sofia Restaurant Week #12 вече са отворени, като менютата могат да се  разглеждат на www.restaurantweek.bg.

Не чакайте – местата се запълват бързо!

✨ Sofia Restaurant Week – вкусно приключение из най-добрите ресторанти на столицата.
Девет дни, 27 локации, стотици нови вкусове.

За контакт:
Кристин Милнър
Email: christine.milner@restaurantweek.bg
Телефон: 0884 864820