Начало - Статии и новини - Вино на фокус - H`s Misket Kaylashki 2019
Вино на фокус
   

H`s Misket Kaylashki 2019

03 август 2020

H`s Misket Kaylashki 2019

Haralambievi H`s Misket Kaylashki 2019 от района на Плевен, Дунавска равнина

Серията H`s съдържа вина само от местни сортове. Тя изразява виждането на HARALAMBIEVI как с правилни практики в лозето и избата, характерните за региона на Плевен рубин и кайлъшки мискет могат да проявят своите достойнства и да се превърнат в емблема.

Кайлъшкият мискет на Хараламбиеви е от лозе Могилите разположено в средната част на склона над извора на река Петърнишка бара край село Петърница. Почвата там е плитка сива горска върху карстова основа с високо съдържание на глина и надморска височина около 300 метра.

В резултат на гроздобера, протекъл на 5 септември 2019, е получено здраво и качествено грозде, предпоставка за създаване на това хармонично и ароматно вино.

Дегустационна характеристика:

Елегантен и красив сламест цвят, интензивен нос с комбинация от плодови и цветисти аромати: цитруси, тропически плодове, зряла круша и роза дамасцена. Вкусът е сочен и със завидна свежест; деликатно тяло с мек финал.

Вино, което със всяка глътка разказва различни и интересни неща за себе си - за сорта кайлъшки мискет, за земята, където се ражда гроздето, за село Петърница и за своите създатели!