Начало - Статии и новини - Новини - JAZU е прекият път до Япония
Новини
   

JAZU е прекият път до Япония

16 октомври 2021

JAZU е прекият път до Япония

В началото на тази есен беше открито още едно изискано място в София, посветено на японската кулинарна култура. То е част от Rene Gourmet Group, включваща класни заведения, създадени и поддържани с вдъхновение, умения и постоянство като Hamachi-ni, La Bottega, Cinecita, Mediterraneo, La Piccola Casa. Това само по себе си е сериозна заявка за високо вдигната летва на качеството и изрядност на обслужването.      

JAZU е прекият път до Япония - път, осеян с деликатна и същевременно изобилстваща от вкусове храна, представена под звуците на contemporary jazz музика на живо. JAZU е замислен да осъществява връзката между две толкова далечни дестинации.

В менюто присъстват типичните за Япония гиоза, темпура, мисо супа, рамен. Последвани от стриди, хайвер, стек от фагри, лобстер и говеждо месо уагю с най-висока степен на мраморизация, префектура Гунма. Рибата тон е атлантически червен тон премиум (Atlantic Bluefin Premium), а октоподът - 100% натурален, с престижния сертификат Japan quality, от акваторията на Гибралтар.

Винената селекция, както и другите напитки, заслужават отделно внимание - тук разнообразието е впечатляващо, класата също. Известно е, че екипът зад Rene Gourmet Group има задълбочени познания в света на виното и специално отношение към предлагането му.  

Новото вдъхновение на Rene Gourmet Group се намира сред ултра модерните сгради на Expo 2000 на бул. Н.Й. Вапцаров 55, а мисията му е да ни даде спокойствие, финес и онази японска прецизност, която наистина създава незабравимо преживяване.