Начало - Статии и новини - Advertorial - Juvé y Camps в артистична симбиоза с изкуството на Серхио Мора
Advertorial
   

Juvé y Camps в артистична симбиоза с изкуството на Серхио Мора

11 юни 2019

Juvé y Camps в артистична симбиоза с изкуството на Серхио Мора

Творческото взаимодействие между виното и изкуството винаги е вълнуващо и привлекателно, а още повече когато виното е великолепната кава Juvé y Camps Reserva de la Familia, а артистичният проект е на талантливия испански художник Серхио Мора. Именно той е автор на концепцията, рисунките и дизайна на круизната колекция Juvé y Camps Reserva de la Familia, която може да намерите у нас чрез вносителите Winebox.

Серхио Мора, известен също като MAGICOMORA (МагьосникаМора), е художник, илюстратор и дизайнер. Неотдавна Мора изрисува стените в ресторанта на прочутия шеф Хосе Андрес Bazaar Mar в Маями, чийто дизайнер е Филип Старк.

В калейдоскопичния свят на Серхио Мора нищо не е каквото изглежда. Това е като едно постоянно намигане към царството на невъзможното.

Хосе Андре, шеф-готвач

Серхио Мора принадлежи към поколението от млади артисти, които в началото на ХХI век извеждат своята живопис извън границите на канавата. Те окупират отново местата, които винаги са имали нужда от дързостта на изкуството и умението на художника, но след рязкото нахлуване на постмодернизма са пострадали от изместването на фокуса от естетическата дискусия.

Детство, игри и играчки, телевизия, рок, поп, филми, научна фантастика, чудовища, магията на изкуството – това са все елементи, широко застъпени в творбите му – до момента, в който се превръщат в места на трансформация, спомени, радост и надежда, постигнати чрез наблюдение и размишление.

Освен че има Грами (за най-добър проект за обложка на рок албум) и съвместни проекти с Филип Старк, Серхио Мора работи с Gucci, публикува собствени комикси и илюстрира книги за най-добрите издателски къщи. Творбите му присъстват в изложби по целия свят - от Барселона до Лондон и Ню Йорк, през Дубай до Китай и още много други места. Магията на Серхио Мора лекува предразсъдъците, избягвайки каквито и да било компромиси и ни дава уникално преживяване на пълно щастие.

Такова усещане за космическо щастие ни дава и лимитираната круизна колекция от забележителната испанска кава Juvé y Camps Reserva de la Familia с дизайн и рисунки от Серхио Мора.