Начало - Статии и новини - Вино на фокус - Katarzyna Estate Contemplations Chardonnay 2019
Вино на фокус
   

Katarzyna Estate Contemplations Chardonnay 2019

14 април 2020

Katarzyna Estate Contemplations Chardonnay 2019

През 2006 г.  Катаржина прояви дързостта да премине отвъд познатите правила – едно вино, 6 различни етикета. Всеки от тях е уникален и създаден като истинско произведение на изкуството - с много въображение и труд.

Още с представянето на реколта 2006 Contemplations постави собствен стандарт и по отношение на качеството, което го превърна в  първото вино на Katarzyna Estate получило международно отличие от винения конкурс San Francisco Wine Competition, където печели златен медал. Същата година получава още 8 медала от различни престижни конкурси, което поставя избата на едно ниво с най-известните винени тероари по света.

Всяка следваща реколта е в същия новаторски и модерен дух – нови теми, послания и визии. Contemplations носи в себе си качествата на доброто вино, но и нещо различно от всички останали – то е предизвикателство за въображението. Това е уникалното – да откриете, да изразите и споделите емоциите си чрез бутилка вино.

В превод от английски contemplations означава размисли, но също и съзерцание. Всеки етикет разказва различна история, в рими или в проза – Contemplations не поставя  ограничения. Можете да откриете фрагменти от творби на изкуството, фолклора литературата и науката. Всеки, докоснал се до него, има своя любим етикет, цитат, реколта. Contemplations е артистичният сантимент на екипа във винарната, любимото им дерзание. Това вино никога няма да бъде обикновено, никога няма да спре да ви изненадва и предизвиква.

2019 е една от най-добрите реколти за последните 6-7 години. Климатично годината се характеризира с малко общо количество валежи. Топла зима, умерена пролет и лято с чести, но краткотрайни валежи. Топлата и суха есен доведе до лесен и бърз гроздобер. Високото качество на гроздето се съчетава и с много добър добив.

Дегустационни характеристики

Виното се характеризира с красив и интензивен жълто-зеленикав цвят. Концентриран и хармоничен аромат на цитруси, праскова, ванилия и препечен хляб. Балансиран и елегантен вкус, открояващ се с обем, мекота, цитрусова свежест и интензивен вкусов аромат. Отличава се със запомнящ се послевкус.

Препоръка за съчетаване с храна

Чудесно се съчетава с козе сирене или моцарела, салати с пилешко или морски дарове, ризото или паста със сметанов сос, сладки картофи или десерт с печена тиква.