Начало - Статии и новини - Новини - Кино Гурме и Domaine Boyar представят интересно кино за страхотно вино
Новини
   

Кино Гурме и Domaine Boyar представят интересно кино за страхотно вино

24 септември 2020

Домейн Бойар има удоволствието да ви покани на прожекциите от селекцията филми Кино Гурме, която вече девет години организират заедно със София Филм Фест. Филмите ще ви разходят в някои от най-интересните винарски области в света, а по традиция прожекциите са придружени с дегустации на интересни и подходящи вина от богатото портфолио на Domaine Boyar, свързани тематично с отделните филми… Така, ако по време на филма ви се допие вино, което е много вероятно, може да имате в ръката си чаша, пълна с аромати и вкусове, които ще допълнят удоволствието ви от доброто кино.

Кои са филмите и какъв дух ще излезе от бутилката?

В своята девета поредна година Кино Гурме се фокусира изцяло върху виното, което често е източник на вдъхновение и извор на теми за киноизкуството. През есента на 2020 ви очаква интригуваща селекция от филми, посветени на призванието да създаваш вино, а историите са истински опияняващи. Ще видим три документални филма на един голям познавач – както на киното, така и на виното, американския режисьор Дейвид Кенард. От неговите филмови разкази за виното в Бургундия, Шампан и Порто ще научим за страстта на виноделците в тези легендарни винени региони към земята и виното, за техните каузи, болки и радости; филмите се заравят по един увлекателен начин в първопричините за голямото качество на виното и разказват как и кое прави едно вино велико. 

На прожекцията на Една година в Порто ще може да опитате изключителното Porto Cruz Rose, специално внесено за случая. Деликатното и жизнерадостно пенливо вино Domaine Boyar Rue Romance Sparkling Chardonnay Brut ще придружава прожекцията на Една година в Шампан. А за филма Една година в Бургундия Домейн Бойар са предвидили хармоничното Quantum Pinot Noir & Merlot.

Френският документален филм, наречен Виното зове (Wine Calling), проследява една година от живота на лозари-биодинамици в Южна Франция и сърцето на Каталуния. От събирането на реколтата до бутилирането тези производители от ново поколение се опитват да наложат нови и устойчиви глобални стандарти в индустрията, които са в пълна хармония със земята и природата. По време на Виното зове ще се насладите на Domaine Boyar Rue Romance Rose

Кино Гурме включва и прожекция на един от игралните кино шедьоври на тема вино, носителят на Оскар за най-добър адаптиран сценарий Отбивки (Sideways). Този кино разказ е изпълнен с толкова искрено вдъхновение, обич и радост от живота и виното, че може да приобщи към света на бакхусовото питие и най-заклетия скептик. 

На прожекцията на Отбивки на 14 октомври в Дома на киното ще имате изключителната възможност да дегустирате чилийското вино Sideways Pinot Noir 2016 на партньорите на Домейн Бойар от Via Wines - вино, което е изцяло вдъхновено от едноименния филм.

Предстои и още един истински празник за всички, които умеят да се наслаждават на живота, киното и виното - това е специалната прожекция на ненадминатата класика на Федерико Фелини Сладък живот (La Dolce Vita). За още по-пълна наслада от този велик филм, опитайте чаша Domaine Boyar Rue Romance Sparkling Chardonnay Brut

ПРОГРАМАТА НА КИНО ГУРМЕ 30.09–14.10.2020
Виното зове – Франция, 2018, 95′, документален
30 септември 2020 ДОМ НА КИНОТО - 18.00 часа
03 октомври 2020 КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР “G8” - 18.00 часа
Една година в Порто - САЩ, Португалия, 2016, 86′, документален
2 октомври 2020 ДОМ НА КИНОТО - 18.00 часа
6 октомври 2020 КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР “G8” - 20.00 часа
Една година в Бургундия - САЩ-Франция, 2013, 91′, документален
4 октомври 2020 ДОМ НА КИНОТО - 18.15 часа
8 октомври 2020 КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР “G8” - 20.00 часа
Сладък живот - Италия, 1960, 168′, игрален
5 октомври 2020 ДОМ НА КИНОТО - 19.30 часа
Една година в Шампан - САЩ-Франция, 2014, 82′, документален
7 октомври 2020 ДОМ НА КИНОТО - 18.00 часа
9 октомври 2020 КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР “G8” - 20.00 часа
Отбивки - САЩ-Унгария, 2004, 127′, игрален
14 октомври 2020 ДОМ НА КИНОТО - 20.15 часа

 

За билети: https://bit.ly/2RRDYAS

Вижте галерията по-долу...