Начало - Статии и новини - Новини - Книга представя 10 от най-големите винарски фамилии в Европа
Новини
   

Книга представя 10 от най-големите винарски фамилии в Европа

17 юли 2019

Книга представя 10 от най-големите винарски фамилии в Европа

Нова книга на Фиона Морисън MW представя 10 от най-големите винарски фамилии в Европа.

Книгата 10 велики винарски фамилии се издава от школата на Стивън Спъриър, Academie du Vin. Авторката, която е единствената жена Master of Wine в Белгия, е получила достъп до едни от прочутите имена в съвременното европейско вино и ни открива врати към света на Фрескобалди, Гая, Перен, Тиенпон, Кнол, Нипорт, Паласиос, Мюлер и Лиже-Белер. По изключително увлекателен начин Фиона Морисън разкрива какво движи страстта по виното на тези прочути фамилии и какви са предизвикателствата, пред които те са изправени.

„Изпълнена съм с възхищение към десетте фамилии, които избрах да включа в книгата и се надявам те да продължават да управляват именията си за поколения напред", споделя авторката.

Изследване на Harvard Business School е установило, че 70% от семейните бизнеси биват продадени или отнети преди второто поколение, а едва 12% оцеляват до третото поколение. „Само допреди няколко десетилетия децата на известните производители на вино са се насочвали към големите градове, за да търсят различна кариера, споделя Фиона Морисън. В наши дни обаче новото поколение наследници на винари с гордост избират да продължат започнатото от родителите им. Винарските училища и лозарски колежи никога не са били толкова търсени“.