Начало - Статии и новини - Новини - Кулинарният гид Мишлен гледа към Източна Европа
Новини
   

Кулинарният гид Мишлен гледа към Източна Европа

05 април 2019

Кулинарният гид Мишлен гледа към Източна Европа

Източна Европа засилва присъствието си в изданието на Мишлен Main Cities of Europe. В изданието за 2019 година Хърватия попада за първи път в престижната селекция. Балканската страна може да се похвали с три ресторанта с по една звезда! Това са Noel в Загреб, 360º в Дубровник и Draga di Lovrana в Ловран. Други два ресторанта в Загреб са отличени с Биб Гурман – Agava and Tač.

Биб Гурман (Bib Gourmand) е категория, която включва ресторанти без звезди, но с много добра кухня и съотношение качество/цена.

Будапеща може да се похвали с два нови ресторанти, отличени с една звезда - Stand и Babel. Така унгарската столица вече има шест заведения с една звезда и един с две – Onyx.

Новост тази година е включването в Main Cities of Europe на исландската столица Рейкявик. Биб Гурман получава Skál!

Общо в тазгодишното издание на Michelin Main Cities of Europe са включени ресторанти от 38 града на 22 страни. Сред повече от 1900 адреса, 23 са отличени с три звезди, 92 са две и 382 с една.

Пътеводителят Main Cities of Europe е насочен към хората, които пътуват интензивно и искат лесно да се ориентират, като предлага прецизна селекция на хотели и ресторанти от всички ценови категории.