Начало - Статии и новини - Новини - LOVE WINES? Заповядайте на Уайнбокс Портфолио Тейстинг
Новини
   

LOVE WINES? Заповядайте на Уайнбокс Портфолио Тейстинг

01 март 2024

В сезона на късната зима и ранната пролет се наблюдава гъста наситеност в календара с интересни винени събития. С удоволствие ви информираме, че предстои едно разточително изложение-дегустация от най-висока класа, на което DiVino е партньор.

В очакване сме на Winebox Portfolio Tasting 2024 – петото специално изложение-дегустация, наречено LOVE WINES?, на което за вас ще бъдат отворени 150 вина на 30 световни винарни от Франция, Испания, Италия, Германия, България, Чили, Аржентина, Нова Зеландия:  бели вина, розе и червени; пенливи – шампанско, просеко и кава; десертни вина; нови вина, сортове и региони – една дегустация на вина от най-висока класа само и единствено от портфолиото на вносителя Уайнбокс.

Изложението-дегустация ще се проведе на 15 март 2024 г. от 13:00 до 21:00 часа в Бална зала, ет.2, Хотел Милениум, София.

Пъстра палитра от супер качествени вина ще изпълни атмосферата на Бална зала в Гранд хотел Милениум София, където ще се съберат винолюбители и професионалисти от винената индустрия. За събитието пристигат представители на избите, готови да споделят своя опит, знания, страст и вино с посетителите. Уайнмейкъри, експортни директори и винени специалисти от 30 световни изби заедно с организаторите от Уайнбокс ще очакват ценителите на виното в България. Ще се докоснете до различни винени сортове и стилове. Ще откриете селекция от най-добрите вина от всяка изба и ще научите всичко, което ви интересува за тях. Ще имате шанса да опитате вина от някои от най-реномираните имена на световната винена сцена.

В специално създадения за случая магазин CASAVINO може да закупите за вкъщи селектирани вина от представените на изложението-дегустация. 

Избите, които Winebox представя на LOVE WINES? на 15 март:

От Франция:

- Champagne Taittinger, Реймс
- Champagne Henriot, Реймс
- Chateau Minuty, Кот Прованс 
- Delas Freres,  Долината на Рона
- Bouchard Pere et Fils, Бургундия
- Louis Michel et Fils, Шабли, Бургундия
- Famille Hugel, Eлзас
- Andre Lurton, Бордо
- Chateau La Louvierе, Бордо
- Chateau Couhins-Lurton, Бордо
- Domaine Fouassier, Сансер

От Германия
- Robert Weil от Райнгау

Нов Свят
- Trapiche, Аржентина
- Vina Errazuriz, Чили
- Spy Valley, Нова Зеландия
- De Morgenzon, или Утринното слънце от Южна Африка

Испания
- Juve y Camps, Каталуня
- Emilio Moro, Рибера дел Дуеро
- Mar de Frades, Галисия
- Ramon Bilbao, Риоха и Руеда

Италия
- Valdo Spumanti, Валдобиадене
- Lis Neris, Фриули
- Zenato, Венето
- Donnafugata от Сицилия
- Felsina (Кианти) от Тоскана
- Podere Sapaio от Болгери, Тоскана
- Vini Santa Barbara, Марке
- Masseria Cuturi, Мандурия, Пуля, нова изба
- Ferghettina, Франчакорта, нова изба
- Cantina Bolzano, Алто Адидже, нова изба

Ново! За първи път Уайнбокс Портфолио Тейстинг ще покаже асортимента на изба Masseria Cuturi от Пуля, Италия. Още две нови изби в портфолиото са Ferghettina от Франчакорта и Cantina Bolzano от Алто Адидже! Ако все още не сте се срещали с Champagne Henriot от Реймс, ще имате възможност да опитате техните шампански. А от родната ни България ще може да опитате отбрани вина на Лозеница Естейт.