Начало - Статии и новини - Новини - Лятното издание на 24-я София Филм Фест, #online и на живо
Новини
   

Лятното издание на 24-я София Филм Фест, #online и на живо

24 юни 2020

Лятното издание на 24-я София Филм Фест, #online и на живо

Лятното издание на 24-я международен филмов фестивал София Филм Фест ще се проведе от 25 юни до 19 юли и ще предложи част от програмата си онлайн на платформата Festival Scope в партньорство с Shift 72.

Продажбата на билети вече е в ход, а филмите са достъпни чрез online.siff.bg.

Онлайн програмата на София Филм Фест включва 88 заглавия, като част от тях са филми от конкурсните програми: Международен конкурс за първи и втори филми, Балкански конкурс, Документален конкурс, Конкурс за български късометражен филм. В програмата ще видим и филми от рубриките Ново българско кино, Киното днес (филми на утвърдени световни режисьори), Калейдоскоп и други. Сред тях са „Предателят“ на Марко Белокио, „Въпреки мъглата“ на Горан Паскалевич, „Върба“ на Милчо Манчевски, „Мартин Идън“ на Пиетро Марчело, „Държавно погребение“ на Сергей Лозница, „Последният час на г-н Кол“ на Дорон Еран, „Младият Ахмед“ на Братя Дарден, „Извинявайте, че не ви намерихме“ на Кен Лоуч, „Физика на тъгата“ на Теодор Ушев и други.

Хубавато е, че с #онлайн изданието си СФФ се превръща във филмов фестивал на цяла България. Любителите на киното в цялата страна ще имат възможности да обогатят познанията си към едно стойностно авторско, което е възможно да се гледа само в рамките на голям международен фестивал.

Освен #онлайн, филми могат да се гледат в софийския Дом на киното, както и на софийски платформи на открито, сред които А6 на НДК, Открита сцена парк Военна Академия, Кинодвора на културен център G8…

СФФ Лято 2020 ще бъде официално открит с прожекция на южнокорейската черна комедия „Паразит“,  носител на Оскар за най-добър филм и най-добър режисьор - на 25 юни вечерта, платформа А6 на НДК.

По традиция откриването ще бъде полято със свежите и интересни вина на фестивалните партньори Domaine Boyar, които от години носят наслада на киноманите и ги превръщат във виноценители.

Подробна актуална информация може да получите на siff.bg