Начало - Статии и новини - Новини - Майсторите на българското вино, представени от Mastercard TasteBox by André & DiVino: Хараламбиеви
Новини
   

Майсторите на българското вино, представени от Mastercard TasteBox by André & DiVino: Хараламбиеви

11 август 2020

Майсторите на българското вино, представени от Mastercard TasteBox by André & DiVino: Хараламбиеви

За повечето хора, които умеят да се наслаждават на виното, е истинска тръпка да научат от къде идва то и да поговорят със създателите му. В серия от събития, които нарекохме Майсторите на българското вино, Mastercard ® TasteBox by André & DiVino ви предлага да се срещнете с някои от създателите на бутиковите български вина.

На първата среща от тази серия, която ще бъде този уикенд в кулинарен парк Quartal представяме една нова, интересна и прецизно работеща изба: Семейни лозя и винарна Хараламбиеви – в района на Плевен.

По-рано през тази година те спечелиха първата награда за дебют на българска изба от DiVino Top 50.

След няколко години грижи за развитието на собствените им лозя в Дунавската равнина, в землищата на плевенските села Садовец, Петърница и Горни Дъбник, през 2018 Хараламбиеви насочват усилията си и към създаването на Винарна Петърница, като подновяват старата кооперативна изба на едноименното село, за да изградят неголям винопроизводствен обект с капацитет до 100 тона вино годишно. Те работят с международни сортове, но много активно и с местни, като кайлъшки мискет и рубин. Стартираха смело на пазара с добре обмислен асортимент от вина в средния и във високия клас и веднага се отличиха с ярко маркетингово присъствие и добро качество на вината си.

В уикенда на 14, 15 и 16 август ще може да се срещнете и поговорите с Цветелина Стоянова от семейство Хараламбиеви и да дегустирате елегантните им вина в интересни разговори с нея.

Само в събота и неделя, на 15 и 16 август, ще може да се възползвате и от добре обмислените комбинации на ястие от André и вино с марката Haralambievi, които ще бъдат на специални комбинирани цени.

Комбинирано меню:

  • Яйца Бенедикт със сьомга и авокадо & Haralambievi Royal Blanc Chardonnay 2019
  • Козе сирене върху селска салата & Haralambievi H`S Misket Kaylashki 2019
  • Печено говеждо със сос шорон, мачкани картофи с царевица & Haralambievi H`S Rose Rubin 2019
  • Тарт от бекон със зелен грах в комбинация с Haralambievi Trois Visage Blanc De Noir Pinot Noir      
  • Камамбер с домат конфи & Haralambievi Trois Visage Rose De Noir Pinot Noir 2019
  • Провансалски терин с лешници & Haralambievi Trois Visage Rouge De Noir Pinot Noir 2019 

През седмицата от 17 до 23 август Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino в Quartal отново акцентира върху вината на Haralambiev Family Vineyards and Winery, които ще имат силно присъствие във винената листа. А в седмичното меню на шеф Токев и неговия екип присъстват и ястия, които хармонично се съчетават с тези вина.

Елате и се насладете някои от най-добрите български вина и научете повече за тях от техните създатели!

 
Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino представя
Майсторите на българското вино: Хараламбиеви
Къде: Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino, кулинарен парк Quartal, бул. Черни връх 69, на 600 м от метро-станция Витоша в посока планината, от лявата страна на булеварда.
Кога:
14 август, петък – от 18:00 до 21:00 часа
15 август, събота – от 12:00 до 15:00 часа и от 18:30 до 21:00 часа
16 август, неделя, от 12:00 до 15:00 часа и от 18:30 до 21:00 часа
 
През седмицата 18-23 август 2020 в Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino може да опитате повечето вина на Haralambiev Family Vineyards and Winery. Заповядайте!
Работно време: всеки ден от 12:00 до 22:00 часа
                           почивен ден - понеделник

 

Още за платформата Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino

Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino в Quartal предлага всеки ден от седмицата, включително в събота и неделя, модерна авторска храна по замисъл на шеф Андре Токев. Ястията може да съчетаете с някои от най-интересните български вина на малки качествени изби, като акцентът е върху местните български сортове.

Mastercard TasteBox дава възможност да се тестват нови продукти, рецепти и идеи и тези творчески експерименти на вкуса да достигнат до нови фенове. Новото начинание на Mastercard, шеф Андре Токев и DiVino в Quartal предоставя шанс за изява и на кулинарното бъдеще на България: изграждащи се професионалисти, учещи се в кулинарни училища и стартиращи готвачи и производители също ще демонстрират свои идеи и умения.

В Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino ще срещнете утвърдени кулинарни майстори и талантливи млади готвачи. Ще опитате най-актуалното, най-новаторското от вкусово-ароматния свят и ще го съчетаете с интересни качествени вина на избрани български производители, препоръчани и представени от специалистите на DiVino.

В Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino и Quartal се насърчват мобилни и безконтактни плащания: сигурни, бързи, удобни и с висока хигиена.

Най-добре заповядайте и опитайте!