Начало - Статии и новини - Новини - Мишлен обяви новата си селекция с ресторанти във Франция!
Новини
   

Мишлен обяви новата си селекция с ресторанти във Франция!

28 януари 2020

Мишлен обяви новата си селекция с ресторанти във Франция!

Въпреки зачестяващите критики и растящия брой на недоволните, звездите на Мишлен продължават да се чакат с огромен интерес. Вече са известни ресторантите от тазгодишната селекция на най-престижния кулинарен гид за Франция.

На церемония в Париж, три нови ресторанта получиха най-високото отличие – три звезди. 11 бяха отличени с две звезди, а други 49 получават първата си звезда.

В центъра на вниманието попада шеф Кей Кобаяши, с парижкия му ресторант Kei, който стана първият японски готвач, отличен с три звезди на Мишлен във Франция. Докато получаваше наградата си, той призна, че перфекционизмът му може да го направи труден човек, с който да се работи.

Трите звезди са признание за бляскавата кариера на Кей Кобаяши, първия японски шеф-готвач, който получава най-високото отличие във Франция, в цялата история на гида Мишлен, написа Червеният гид в сайта си. Голям почитател на френската кухня, той е трупал опит в школите на Жил Гужон (L'Auberge du Vieux Puits) и Ален Дюкас (Plaza Athénée), където създава собствена рецепта за приготвяне на лаврак. Кей Кобаяши отваря ресторанта си Kei в Париж през 2011 и година по-късно получава първата си звезда.

Изданието на Мишлен за Франция включва общо 628 заведения със звезди, от които 63 са нови. Освен Кей Кобаяши, три звезди получават едноименния ресторант на Кристоф Кутансо (Coutanceau) в Ла Рошел и L'Oustau de Baumanière на Глен Вил в Бо-де-Прованс.

Преди появата на новия гид за Франция вече излезе информацията за отнетата трета звезда на ресторанта на покойния Пол Бокюз в Лион.

Изданието Michelin France 2020 включва и 72 нови заведения в категорията Bib Gourmand. Това са заведения с много добро съотношение качество/цена, където се предлага пълно меню до 34 евро в провинцията и до 38 евро в Париж.