Начало - Статии и новини - Advertorial - New Bloom Winery инвестира в нови 200 ха собствени лозя
Advertorial
   

New Bloom Winery инвестира в нови 200 ха собствени лозя

21 октомври 2021

Избата от Съединение New Bloom Winery увеличи собствените си лозя от 600 на 800 ха, съобщиха от винарната. Новозакупените терени граничат с вече наличните в района на Правище. На тях са засадени сортовете мавруд, рубин, сира и мускат отонел, което ще разнообрази портфолиото на New Bloom Winery.

 

Досега винарната работеше с близо 10 винени разновидности, сред които шардоне, совиньон блан, мерло, сира, каберне совиньон, но сортовете, които отличават избата, са немските дорнфелдер и регент. Производителят от Съединение бе първият, който ги засади в тероара на Тракийската низина и днес те са визитната му картичка в сериите вина PIXELS и Face 2 Face. Към днешна дата насажденията на регент са 80 ха, на дорнфелдер – над 30 ха, а от италианския сорт глера (добил световна популярност под името просеко) – над 35 ха.

Радваме се, че успяхме да реализираме подобна мащабна инвестиция и то в труден период за българските изби. Така изпълняваме и поетия ангажимент да увеличим собствените лозови масиви с 30% от 2017 година, когато представихме новата корпоративна идентичност, коментират от винарната в Съединение. С финализирането на сделката New Bloom Winery вече разполага с 800 ха собствени лозя, което ги нарежда сред лидерите по собствени лозя в Тракия. Работата с доказано собствени масиви е залог за осигуряване на качествено вино, а и избата се обогатява с два традиционни български сорта като мавруд и рубин, което носи повече познание за екипа и е изключително ценно, обобщи главният енолог Владимир Влъчков.

По повод на пазарните тенденции от винарната посочват, че българинът е склонен да купува все по-качествени, интересни, различни вина. Определено виждаме повишаване на винената култура и засилен интерес към нови винени региони и сортове. Тук важна роля изиграха и самите производители. Те, като в това число включваме и нашата изба, трябва да продължат да полагат всички усилия да правят вкусни, балансирани вина в подходящо съотношение цена-качество, допълват експертите.

Тази година червеното вино, превърнало се във визитна картичка на New Bloom Winery, Face 2 Face (F2F) Dornfelder получи златен медал на френския конкурс Vinalies Internationales 2021. Избата добави и други три сребърни отличия от Франция, както и още пет от Concours Mondial de Bruxelles. През годините техният Face 2 Face Sauvignon Blanc се нареди сред най-добрите в света на Lоѕ Аngеlеѕ Іntеrnаtіоnаl Wіnе Соmреtіtіоn, където бе определен за Best of Class. PIXELS Glera пък намери място на страниците на американския Washington Post в списъка за най-разхлаждащите вина за лятото. Името на избата буквално означава нов разцвет (bloom – от англ. цвят, цъфтеж, цъфтене, разцвет, свежест) и съвсем точно отговаря на случващото се през последните години в гр. Съединение – истинско разцъфване на винопроизводството.