Начало - Статии и новини - Новини - Новата реколта на Одесос с шумно посрещане
Новини
   

Новата реколта на Одесос с шумно посрещане

22 март 2024

На 29 март излиза четвъртата реколта на градската винарна Одесос. Винарите от Варна превръщат в традиция посрещането на новите си вина с шумно и запомнящо се парти. New Vintage Hip-Hop Party ще постави акцент върху новата реколта, съпровождайки я с хип-хоп звучене и дух. 

Датата е 29 март, мястото е знаково за Варна — ReBonkers. Входът ще се заплаща на място на цена от 15 лева, а вратите отварят в 18:00 часа. В откритата част на пространството ще бъде разположен специален кът с гурме улична храна, а началото на партито ще е в 20:00 часа.
Тази година избата отново ще изгради специален винен бар, където ще могат да се опитат на чаша и/или бутилка всички 8 вина от новата реколта, а за музикалната селекция ще се погрижи DJ Marten Roberto.

Изба Одесос е една от интересните млади винарни заради нестандартния си и оригинален прочит на тероара в Североизточния черноморски винен регион. А с предходните си реколти затвърди убеждението, че и в България е възможно успешното развиване на концепцията за винарска изба от градски тип.

Различни, креативни и привличащи вниманието, братя Ванкови отново изскачат с оригинално решение за премиера на четвъртата си реколта, с което целят да поемат в още една посока — развиване и обогатяване на градската култура в морската столица. Водени от любовта към виното и музиката, тази година превръщат в своя традиция обединяването на двете изкуства в шумно New Vintage парти. През високосната 2024, която се явява и важна за избата заради разрастването ѝ, братята поверяват важната задача за хип-хоп музикалното оформление в ръцете на един от водещите музикални селектори и радио водещ — Marten Roberto.

Акцентът тази година е върху единствения местен сорт, с който изба работи, а именно типичният за варненския регион димят. Отново с ярко разпознаваема стилистика на чистосортовите вина, двамата братя ще представят нова реколта от совиньон блан, ризлинг, розе от пино ноар, кларе
от каберне фран, пино ноар и превърналите се в емблема на избата два каберне франа, идващи от различни лозови масиви. От 1 април Георги и Влади Ванкови тръгват на традиционната обиколка из България, за да представят новата реколта в тематични винени локации. А на 7 април братята ще заминат за Великобритания, където в рамките на 4 поредни дни ще представят дебютно вината си на Острова със съдействието на The Old Cellar.