Начало - Статии и новини - Новини - Обичате ли вино? Winebox Portfolio Tasting 2019 е във Варна
Новини
   
Обичате ли вино? Winebox Portfolio Tasting 2019 е във Варна

25 февруари 2019

Къде: град Варна, Rappongi, на крайбрежна алея

Кога: 23 март, събота, от 12:00 до 20:00

Winebox Portfolio Tasting 2019 за пръв път ще се проведе във Варна. Повече от 100 вина – бели и червени, десертни, розе, просеко, кава и шампанско ще изпълнят атмосферата на прочутия ресторант Rappongi в морската ни столица на 23 март и ще съберат винолюбители и професионалисти от винената индустрия. Събитието Love Wines? ще срещне посетителите с експерти, готови да споделят своя опит, ноу-хау, страст и вино. Организаторите и представителите на световни изби обещават един ден с дегустации на изключителни вина, споделени емоции и нови знания. 

Ето кои изби ще участват в портфолио дегустацията на Winebox:

От Франция: Champagne Taittinger, eдин от топ производителите в Шампан, чиито лозя са разположени в престижните Cotes des Blancs, Valee de la Marne, Montaigne de Reims в региона Шампан; Chateau Minuty от Кот Прованс с изящните си розета; Delas Freres от Долината на Рона; Bouchard Pere et Fils от Бургундия; Hugel et Fils от Елзас; Andre Lurton и Chateau Clos Fourtet от Бордо, Сансер от Domaine Fouassier.

От Аржентина: изба Trapiche с новите им топ вина

От Чили:  Viña Errazuriz, почти митична изба

От Нова Зеландия: шпионите от Spy Valley

В портфолиото на WineBox се завръща познатата и любима на мнозина кава Juve y Camps от Каталуния, която ще бъде представена лично от познатия за доста варненци, сеньор Мариано Фустер. От Испания ще се срещнете и със забележителните вина на изба Emilio Moro от Рибера дел Дуеро. Ще опитате и новата реколта на фаворита за летните жеги и морска храна - албариньо от изба Mar de Frades, а също и вердехо от Руеда и темпранийо от Риоха от изба Ramon Bilbao.

Италия ще бъде представена с просеко от Valdo Spumanti, Lis Neris от Фриули, Zenato от Венето с невероятното им Амароне и свежата, минерална Лугана; също с Domenico Clerico, Bruno Rocca и Matteo Correggia от Пиемонт, Donnafugata от Сицилия с нови предложения от региона, Felsina (Кианти) от Тоскана, Podere Sapaio от Болгери, Тоскана.

Ще бъдат дегустирани ризлингите на Robert Weil от Райнгау, Германия.

И за завършек, но не и на последно място, миналогодишното откритие на Winebox - De Morgenzon, или Сутрешното слънце от Южна Африка.

Winebox Portfolio Tasting 2019 е с платен достъп. Повече информация на winebox.bg.