Начало - Статии и новини - Новини - Очаквайте Sofia Restaurant Week от 21 до 29 септември в Пловдив, Варна и София
Новини
   

Очаквайте Sofia Restaurant Week от 21 до 29 септември в Пловдив, Варна и София

06 септември 2019

Очаквайте Sofia Restaurant Week от 21 до 29 септември в Пловдив, Варна и София

Някои от най-добрите ресторанти в София, Пловдив и Варна са включени в есенната селекция на Restaurant Week.

Седмото издание на Restaurant Week се завръща за новото си есенно издание с още по-интересни предложения за кулинарно преживяване в над 52 ресторанта в столицата на България - София, в Европейската столица на културата - Пловдив и в морската ни столица – Варна. Водещи шеф-готвачи са подготвили за почитателите на качествената кухня вкусни авторски менюта с ястия, които ще срещнете само по време на събитието.

За фиксирана цена от 30 лв. за куверт ще получите възможност да изберете от две тристепенни менюта, които шеф-готвачите на отделните ресторанти са подготвили единствено и само за фестивалните дни. Изисканите ястия ще бъдат подкрепени от специалната винена селекция на Bibendum (на преференциална цена) от 12 разнообразни вина. Всеки от ресторантите ще предложи на гостите на фестивала най-подходящите вина за своите ястия.

Резервация за ресторантите ще може да направите от 11 септември на www.restaurantweek.bg, като за верните фенове на събитието, участвали в предишни негови издания, възможността за избор ще бъде отворена още на 9 септември.

От Mastercard дават уникалната възможност да гарантирате предварително своята резервация като платите куверта си с тяхна карта, както и да спечелите награди и комплименти по време на фестивала.

Кои са участващите ресторанти?

В Restaurant Week участват голяма част от най-интересните, утвърдени и модерни ресторанти в България. В това издание може да откриете 26 ресторанта в София, 11 ресторанта в Пловдив и 15 ресторанта във Варна, като скоро техните специални менюта ще бъдат на www.restaurantweek.bg.

Ресторантите в София

Ако държите на кулинарната традиция и доказаното през годините качество, може да ресторанта със средиземноморски вкусове Къщата с часовника, Таланти с интересните кулинарни импровизации или Кактус Лозенец.

Модерна авторска кухня ще откриете в La Casa и Corso, в новия Social Cafe Signature, а ако искате предизвикателство за сетивата, отидете в Tenebris, където ще се храните в „пълен мрак“.

Екзотичната и чуждестранна кухня са приоритет в индийския Тадж Махал, в индонезийския Raja Bali, в арменския Egur Egur, в азиатския КОТО и в италианските Adella и Trattoria la Bicicleta.

Съвременен прочит на българската кулинарна традиция ще откриете в MOMА и Tire-Bouchon, а в Urban Table ще се насладите на ястия от био продукти в парка.

Интернационалната и европейска кухня е сред предложенията на ресторантите Floret, Boho, Ventana food.wine.garden, Пънчетата, Vintage Garden, All Seasons и Nebo. И да не забравяме неизменния фаворит от последните кулинарни фестивали – ASCUA с неговите стекове и риба на жар.

Ентусиазираният екип на ресторант Добра година прави дебют в Sofia Restaurant Week с храна за душата и щипка авангардизъм, а виненият бар Graphite предлага креативно меню и качествени вина.

Кулинарните места в Пловдив

Домашна авторска кухня в Капана ще откриете във Vertigo, а ако сте любители на европейската традиция – отидете в Amsterdam, Central или Note de Vino. Добре приготвени стекове предлагат в Torro Grande, а суши и бургери – в Torro Boulevard. Ирландски ястия и бира ще ви сервират в Irish Pub Judge O'Neill'sRaya, Emotion, Atlas и Raffy печелят публиката с интересната си интернационална кухня.

Морската кухня на Варна

На морето и особено есен се яде риба – независимо дали е черноморска, средиземноморска, речна или океанска. Варна е мястото, където ще я приготвят с майсторлък и финес. Разбира се, че тук изборът от ресторанти с рибно меню е най-голям. Посетете Мидена къща, НЕМО Морска гара, RAPPONGI, OLEA BM, Mr. Baba или Parmy.

Европейската кухня е представена от KARE Meet & Eat, Marche, КЛУБ НА ДОКЕРА, Red Canape, Ресторант 59 и Villa Mare. Специално за любителите на италианския вкус препоръчваме La Pastaria, средиземноморската кухня е в El Kapan, а испанската и американска кухня ще намерите в Massa Kitchen.

Всички ресторанти, участващи в селекцията на Restaurant Week ще откриете скоро на www.restaurantweek.bg.

Restaurant Week в София, Пловдив и Варна се организира от Ресторант Уийк и Zavedenia.bg с подкрепата на Mastercard и Bibendum.