Начало - Статии и новини - Новини - Очаквайте за първи път Бар на годината Бакхус!
Новини
   

Очаквайте за първи път Бар на годината Бакхус!

12 март 2019

Очаквайте за първи път Бар на годината Бакхус!

Първото по рода си събитие Бар на годината Бакхус ще се проведе на 30 март в Sofia Event Center. На церемонията ще бъдат наградени най-добрите коктейлни барове в страната.

Събитието ще представлява изложение с атрактивни щандове на марки на добрите примери в индустрията, щандове на селектирани 10 от най-изявените барове в България, уиски стая, кът за храни, визуално шоу, DJ парти и джаз банда.

Гостите ще бъдат посрещнати в 18 часа, на специално построен за събитието голям бар, който ще бъде обслужван от 10 култови бара в България. Всеки от тях ще представи по два авторски коктейла по време на събитието:

- Култура SpeakEasy бар, Варна;

- Пощата, Пловдив;

- Спутник, София;

- By The Way, София;

- One More Bar, София;

- Public, София;

- Tequila BAR Funky Monkey, Велико Търново;

- Тhe HUB, Монтана;

- 5L Speakeasy Bar, София;

- Lili Pham, София

На събитието ще има и специална уиски стая, домакин на която ще е първият уиски бар в София - Бар Caldo, който ще представи селекция от над 50 вида висок клас бутикови уискита, за любителите на чисти напитки.

Гостите ще могат да опитат и разнообразие от маркови коктейли и напитки на щандовете на ключови партньори за индустрия: WorldClass, Hennesy, Reika, Millagro, кът бутикови висок клас марки ликьор, джин и ром, коктейли с бира Stolichno и други изненади и комплименти за гостите, подготвени от партньорите на събитието. На щандовете на RedDevil и Томеко ще има типичната за барове компания - finger foods.

През цялото време за добрата атмосфера ще се грижат група диджеи от Sofia Beats, както и нова инструментална формация с вокал, водена от тромбониста Вили Стоянов.

Вижте пълната програма

На събитието всичко се заплаща кеш или с карта, като от 19 до 20 часа ще бъде обявен Happy Hour на щандовете на партньорите на Бар на годината.

Част от програмата е и награждаване на най-добрите барове, според критериите на списание Бакхус за изминалата година.

Събитието е с вход 20 лв, които включват консумация на коктейл по избор, както и сет коктейлни хапки от щанда на RedDevil. Билети се купуват предварително от bacchus.bg/top или на място, ако капацитетът позволява.

За конкурса

По време на вечерта, ще бъдат обявени официално най-добрите барове за изминалата година според списание Бакхус. Системата на оценяване е заимствана и адаптирана от европейския конкурс Mixology Bar Awards. Специално събрано жури от доказани професионалисти в бранша, съвместно с екипа на Бакхус са изготвили критерии за оценяване и са номинирали широк списък от барове в страната, които ги покриват. Финалният списък се оформя от журито и резултатите от анкета проведена сред 80 души бармани, собственици на барове, вносители, дистрибутори и други хора, които са тясно свързани с бранша.

Категории

Като за първа година конкурсът има за цел да постави основите на дългосрочна традиция с възможност за развитие и разрастване. На 30 март ще бъдат избрани най-добрите барове в 4 категории: Коктейл бар, Ресторант - бар, Дебют и Бар на читателите. Всеки бар, който попада в списъка с номинации трябва да покрие до голяма степен всички критерии.

Критерии

Ключов фактор е барът да има професионално авторско меню, качествена селекция от продукти, да се използват сезонни и пресни съставки, гостоприемство, отношение към клиента и постоянство в предлаганата услуга. Повечето барове спадат в основната категория Коктейл бар, категорията Ресторант-бар все още не е силно застъпена, но е световен тренд с потенциал за разрастване и Бакхус иска да насърчи добрите примери в тази област.

За категорията е важно ресторантът да има обособена бар зона, както и адекватно за концепцията на заведението коктейлно меню. В категория Дебют се отличават барове, които са направили силно впечатление на пазара и са отворили минимум 6 месеца от датата на конкурса. Бар на читателите е категория, в която гласува широката публика онлайн. Може да гласувате за любимия си бар съвсем скоро на сайта на събитието: bacchus.bg/top

Номинираните заведения ще бъдат обявени на 15 март на сайта на Бакхус