Начало - Статии и новини - Новини - Опитайте вината на Калифорния!
Новини
   

Опитайте вината на Калифорния!

07 февруари 2023

Taste California Wines е вълнуваща винена дегустация, която ни очаква на 18 февруари в Sofia Event Center, Paradise Mall.

Името говори само за себе си: Калифорния...The Golden State, родината на най-знаменитите вина в САЩ. Този слънчев щат е много повече от Холивуд и Силициевата долина. Той е дом на винената история и култура на Щатите с изобилие от микроклимати и сортове, сред които няма как да не откриете нови любимци. Ще се дегустират творения на най-известните и най-старите (от ХIХ век) винарни в САЩ. Ще може да се опитат и вина с отлично съотношение цена-качества, вина от най-любимите брандове на самите американци.

На 18 февруари далечна Калифорния ще бъде на една винена чаша разстояние в София! Дегустацията, организирана от CASAVINO, включва 40 вина от 11 различни винарни: Stag's Leap Wine Cellers, J. Lohr, Klinker Brick, Buena Vista Winery, Raymond Vineyards, Francis Ford Coppola Winery, Black Stallion Estate Winery, Freemark Abbey, Carmel Road Winery, Murphy Goode, Rombauer Vineyards.  

Една от суперзвездите е Стагс Лийп Уайн Селърс, прочута с факта, че печели състезанието за каберне совиньон на историческия Джъджмент ъф Парис (Парижкото възмездие) през 1976 г. Основана е през 1970 г. и имението е first growth (премие гранд крю) в Напа Вали.

Буена Виста Уайнъри, още една суперзвезда, е най-старата винарна в щата, основана през 1857 г., преди да има лозя във всяка долина северно от Сан Франциско, преди Напа и Сонома да станат известни имена, преди изобщо да има вино в Калифорния. Друг акцент е Франсис Форд Копола Уайнъри и да, името на една от основните фигури в новото холивудско филмово движение (известен с Кръстникът и Апокалипсис сега) не е случайно. Той е основна движеща сила в проекта и вината от серията Collection са просто изключителни. Ще има възможност да опитаме и вината на една от най-популярните винарни в САЩ – Джей Лор. Те са не само местен фаворит с отлично съотношение цена-качество, но и са сред най-ярките изражения на тероара на Пасо Роблес – един от изгряващите подрегиони на щата, признат като едно от най-добрите места в света за отглеждане на каберне совиньон и други сортове от Бордо и Долината на Рона.

Струва си да си подарим един винен тур в Калифорния, без да напускаме София. И с изглед към Витоша!

КУПЕТЕ БИЛЕТ

Няколко важни неща относно билетите за вход за Taste California Wines:
– Цената на билета е 60 лева
– Билетът е хартиен, валиден е със закрепен касов бон и може да бъде получен във всички CASAVINO магазини или чрез куриер. Може да купите билет също така на място в Wine Generator или на vintageclub.bg.
– Билетът включва вход за дегустацията за 1 човек и ваучер за покупка на вино по време на Taste California Wines.
– Ваучерът за покупка на вино се получава на входа, в деня на дегустацията и може да бъде използван само по време на събитието.
– Ваучерът към билет, закупен до 17 февруари включително, е на стойност 60 лева
– Ваучерът към билет, закупен в деня на събитието, е на стойност 30 лева

Официални партньори на CASAVINO за това събитие са California Wine Institute и Bibendum.
Със специалната подкрепа на Американско посолство в България (USEmbassy.bg).
DiVino е медиен партньор на събитието.

Билети ще намерите на място във всеки магазин CASAVINO, както и във винения бар WINE GENERATOR на ул. Рачо Димчев 8.
За онлайн поръчки: casavino.bg или vintageclub.bg
18.02.2023 | SOFIA EVENT CENTER | 12:00 - 19:00 ч.
Цена на билет: 60 лева
Taste California Wines